Els montcadencs aposten per viatjar més malgrat la pujada de preus

Tot i l’increment d’entre el 20 i 30% dels preus dels viatges, els ciutadans decideixen gastar i marxar de vacances

Jenifer Alonso amb una clienta a l'agència Genial Viatges
Quim Bilbeny

Des de l’inici de la pandèmia l’any 2020, la inflació dels preus en diversos sectors com el transport, l’habitatge, activitats d’oci i el turisme ha sigut més que evident. En aquests tres últims anys, els viatges han patit l’increment d’entre un 20 i 30% en el seu cost, però això ha evitat que els montcadencs passin les vacances lluny de casa?

Sorprenentment, els ciutadans aposten per viatjar més tot i la pujada de preus. “La demanda de viatges ha pujat des de la pandèmia tot i l’increment dels preus. La gent ha fet un canvi de xip i vol marxar de vacances, malgrat que es gastin més diners”, destaca Jénifer Alonso, directora de Genial Viatges, qui també ha subratllat que aquest any s’ha notat que la gent volia marxar de vacances.

La demanda de viatges ha pujat des de la pandèmia tot i l’increment dels preus. La gent ha fet un canvi de xip i vol marxar de vacances, malgrat que es gastin més diners

Jénifer Alonso, directora de Genial Viatges

A partir del 2020, cada cop més gent deixa en mans de les agències de viatges la gestió de les seves vacances per assegurar-se de no patir robatoris. La societat prefereix gastar una mica més i estar segurs del seu viatge que no pas reservar tot per internet i haver d’estar pendents de possibles estafes.

Oferta de vacances que proporciona l’agència Genial Viatges
Quim Bilbeny

Destins més desitjats

Els destins més propers són sempre molt demandats per als montcadencs. Les illes Balears, Canàries o la Costa Brava són dels llocs més desitjats, ja que el que més es busca en aquestes destinacions són platges, el bon temps i la tranquil·litat.

Altres llocs més demandats aquest any per la gent són els viatges de llarga distància com els Estats Units o el Japó. Llocs de l’altre món del planeta on descobrir noves cultures i maneres de viure són un reclam per una part de la societat que li agrada anar de viatge.

L’estiu al poble

Un dels destins més típics és marxar de vacances al poble durant una bona part de l’estiu. Andalusia, Extremadura, Aragó, Galícia o Castella-La Manxa o Lleó són algunes de les comunitats on la ciutadania té el poble i decideix anar a descansar allà. Aquest destí de vacances és el més econòmic i un dels més escollits. “Sí que és veritat que la gent se’n va molt al seu poble o segones residències, però també es reserven una setmana per fer un altre viatge més llunyà”, destaca Jénifer Alonso.

Sí que és veritat que la gent se’n va molt al seu poble o segones residències, però també es reserven una setmana per fer un altre viatge més llunyà

Jénifer Alonso

Deixa un comentari