Fer tallers i activitats en comptes de prendre pastilles

Montcada participarà en un projecte pilot sobre prescripció social

El projecte pretén que els metges prescriguin fer activitats artístiques o socials. A la imatge, taller de pintura de la Casa de la Vila
Laura Grau

L’Agència de la Salut Pública de la Generalitat ha triat les poblacions de Montcada i Reixac i Pineda de Mar per fer-hi una prova pilot que consisteix a què el personal de l’atenció primària vinculi alguns pacients a la comunitat a través del que es denomina prescripció social. Es tracta d’un mecanisme que pretén que persones amb depressió, malalties mentals o en risc d’aïllament, entre d’altres situacions, participin en activitats que ofereixen les entitats com a fórmula alternativa a la medicació. “Volem posar en marxa el projecte al setembre i ara estem recollint la informació de les associacions del municipi interessades a col·laborar-hi”, ha explicat un dels responsables de la iniciativa, Miquel Codony.

Les regidories de Salut Pública i Consum i de Participació Ciutadana col·laboren amb la campanya i han enviat a les entitats de Montcada un qüestionari per tal que l’omplin si volen formar part del projecte, detallant les seves funcions i activitats. Amb les dades obtingudes s’elaborarà un catàleg d’associacions que es posarà a disposició dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de la plaça Lluís Companys i Les Indianes per tal que el personal conegui a fons les possibilitats socials del municipi i faci les recomanacions als pacients. “En altres països on s’han implementat programes similars els resultats han estat positius ja que els usuaris obtenen beneficis socials, emocionals i cognitius”, ha indicat Codony.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari