Festival solidari a Can Sant Joan a favor dels damnificats per l’huracà Fèlix

L’activitat l’organitza Tazumal, amb el suport de l’Ajuntament i el gimnàs Jym’s

L’ONG Tazumal Catalunya-El Salvador, amb la col·laboració del departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament i el gimnàs Jym’s, organitza demà a la tarda a la plaça del Bosc de Can Sant Joan un festival solidari a favor dels damnificats de l’huracà Fèlix, que aquest estiu ha afectat la regió centreamericana, a països com El Salvador però, especialment, Nicaragua i Honduras. Les activitats començaran a les 17h i acabaran a la mitjanit. L’huracà Fèlix ha estat el segon de la temporada d’aquest estiu a l’Atlàntic, del 31 d’agost al 2 de setembre passat va provocar danys a Honduras i el 4 de setembre va fer la seva entrada a Nicaragua, país on va provocar 160 morts i més de 600.000 damnificats, a més de destruir prop de 8.000 cases i deteriorar la infraestructura viària, les telecomunicacions i la xarxa elèctrica.

Tazumal i el departament municipal de Cooperació tornen a organitzar un festival solidari, després de les experiències de l’any 1998 a favor dels damnificats per l’huracà Mitch i al 2005, per recaptar fons per a les víctimes de tsunami d’Àsia. El president de Tazumal, Rafael Alemán, ha explicat que els promotors de la jornada benèfica han estat els responsables del gimnàs de Can Sant Joan, que volien muntar un festival de dansa amb caire solidari. Tazumal s’ha encarregat de l’organització de l’esdeveniment i de decidir a on enviar els ajuts econòmics.

Tazumal distribuirà guardioles per tota la plaça del Bosc i també posarà a la venda productes del comerç just. La part central de l’acte serà una exhibició de dansa del gimnàs Jym’s. Durant tota la tarda hi haurà una exposició de fotografies sobre Nahulingo i Paz Centro, poblacions d’El Salvador i Nicaragua agermanades amb Montcada i Reixac. Per als més petits es farà un taller de xapes solidàries. Els diners recaptats amb la venda dels productes artesans i els donatius es lliuraran a l’entitat CECADE, la contrapart de Tazumal a Amèrica Central.

Foto: AP Photo

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari