Formació per trencar els estereotips i prejudicis sobre la convivència cultural

Les sessions es faran els dies 9 i 16 de desembre. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través del correu electrònic ‘[email protected]

Montcada Antirumors va presentar els resultats de l'enquesta sobre la convivència cultural aquest dimarts a l'Auditori
Premsa Ajuntament

Els rumors respecte la immigració més assentats a Montcada i Reixac són els relacionats amb l’atorgament d’ajuts públics i amb els horaris comercials. Per contra, la majoria de la ciutadania del municipi no creu que les persones nouvingudes provoquin col·lapse a la sanitat. Aquestes conclusions s’extreuen de l’enquesta del projecte ‘Montcada Antirumors’, efectuada l’estiu passat sobre una mostra de 400 veïns i veïnes del municipi, 200 eren dels barris amb més població nouvinguda –la Ribera, Can Sant Joan i la Font Pudenta– i els altres 200, de la resta de zones de la ciutat. La regidora de Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere, la responsable de l’entitat D-CAS, Raquel Moreno –l’associació és l’encarregada de gestionar el programa – i representants de la Xarxa Antirumors –Mercè Bonet, César Martínez i Ramón Bueno– van presentar ahir dimarts, 1 de desembre, els resultats de l’enquesta en un acte a l’Auditori Municipal. “Les dades extretes ens han donat una imatge verídica del que pensa la gent i dels prejudicis existents a la ciutat, tenim un punt de partida per dissenyar projectes per eradicar els rumors”, va manifestar l’edil.

 

L’objectiu de l’enquesta, que al setembre es va presentar ja a la Xarxa Antirumors, era identificar si els rumors relacionats amb els nouvinguts estan estesos a Montcada i Reixac, conèixer quin és el model diversitat que vol la població i identificar-ne el grau de tolerància. Segons l’enquesta, la immigració com a problema apareix en els barris on hi ha més presència de persones nouvingudes i es va fent més difós en altres sectors. Les conclusions que s’extreuen és que els recels respecte als nouvinguts són més aviat percepcions que realitats, perquè quan els autòctons i els immigrants es relacionen no acostuma a haver-hi conflictes. No obstant, les dades mostren que a Montcada i Reixac no hi ha gaire problemes amb les persones nouvingudes perquè més que convivència hi ha coexistència, és a dir, no hi ha massa relació entre el col·lectiu immigrant i la resta de la població. Entre d’altres qüestions, l’enquesta diu que el lloc de naixement, el nivell d’estudis, les relacions interculturals, la zona de residència i la situació laboral dels enquestats pot condicionar el grau de tolerància o intolerància respecte la diversitat.

 

Per continuar amb la difusió de ‘Montcada Antirumors’, els dies 9 i 16 de desembre es faran dos tallers formatius gratuïts, de 18 a 21 h i en el moment de fer la inscripció es comunicarà al participant el lloc on tindrà lloc la formació. Les persones interessades a participar-hi poden enviar un correu electrònic [email protected]; pel blog montcadaantirumors.cat; per Twitter, @mirantirumors, i per Facebook: Montcada Antirumors. Aquests canals es poden fer servir també per adherir-se a la Xarxa Antirumors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari