La 14a Fira de Comerç i Artesania bat rècord de visitants i expositors

L’Associació de Comerç del barri ha fet una valoració molt positiva de la mostra, que va tenir lloc al carrer Reixagó

LaFira de la tarda de dissabte va ser força animada
Laura Grau

La Fira d’Artesania i del Comerç de Can Sant Joan ha estat un èxit de participació en assistència de públic i d’expositors amb més d’una vuitantena d’establiments i entitats. “La valoració és molt positiva perquè hem batut el rècord de visitants i de paradetes. Estem molt contents perquè hi ha col·laborat molta gent i tot ha sortit perfecte”, ha comentat Pepi López, presidenta de l’Associació de Comerç de Can Sant Joan, organitzada de l’esdeveniment, que ha tingut lloc el passat cap de setmana al carrer Reixagó. El programa ha inclós durant els dos dies moltes activitats per a tots els públics com una batucada, tallers de jardineria, de xapes i de gorres, una masterclass de zumba, una exhibició de defensa personal i de bodycombat, a més de les actuacions dels Castellers de Montcada i del drac Miquelet de la Colla de Diables del barri. 

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la realització d’una iniciativa en col·laboració amb l’entitat Sin teta hay paraíso –que es dedica a ajudar dones afectades de càncer de mama– amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació d’aquesta malaltia. L’activitat van consistir a xutar penals de futbol a una porteria. Cada participant havia de fer el donatiu d’un euro i, si feia gol, rebia un tiquet-regal vàlid per un esmorzar al bar de l’associació de comerça la Fira. Els diners recaptats, encara pendents de fer el recompte final, es lliuraran íntegrament a l’Institut Oncològic de l’Hospital de la Vall d’Hebron. 

D’altra banda, també van ser un èxit de participació les activitats programades en el marc de la Fira amb el títol ‘Un barri fet per totes’, un espai de converses impulsat per diversos col·lectius del municipi. El Servei Local de Català va organitzar divendres converses rotatives de tres minuts en català i en format parella a l’establiment Montcata Vins. L’endemà, hi va haver diàlegs espontanis a la plaça Nicaragua, a càrrec de Joves per la Diversitat, en què els participants van reflexionar sobre aspectes com la diversitat cultural, de gènere o d’orientació sexual, amb l’objectiu de combatre els rumors per fomentar la igualtat. En aquest mateix espai, hi va haver actuacions de rap, música bereber i rumba. I diumenge es va fer a la plaça Nicaragua una taula rodona amb el títol ‘Construint el barri entre totes’, organitzada per l’AV del barri, l’escola El Viver, La Perifèrica i Tata Inti. Hi van intervenir representants de la Xarxa Antirumors de Montcada, la plataforma Transforma’t de Bon Pastor i la Casa Amaziga (veure àlbum de fotos).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari