La gent gran reivindica una vida digna i un envelliment actiu

El col·lectiu va celebrar aquest dilluns l’efemèride amb una caminada i la lectura d’un manifest reivindicatiu

L'alcadessa, Laura Campos, va agrair a la gent gran la seva aportació a la societat
Sílvia Alquézar
La caminada de la gent gran va aplegar una vuitantena de persones
María Nicolás i Jordi Galeano van llegir el manifest reivindicatiu del Dia Internacional de la Gent Gran

La gent gran de Montcada va reivindicar aquest dilluns una vida digna i un envelliment actiu en el marc de la celebració del Dia Mundial de les persones majors de 60 anys, que es commemora l’1 d’octubre. Una vuitantena de persones va participar a la caminada que va organitzar l’Ajuntament i les entitats de gent gran de la ciutat, amb sortida i arribada a la plaça de l’Església.

Tot seguit, dos representants de les associacions –María Nicolás i Jordi Galeano– van llegir un manifest en defensa dels drets del col·lectiu, instant les administracions a prendre mesures per garantir les seves necessitats. Entre les demandes, la gent gran reclama una sanitat pública de qualitat i unes pensions dignes “perquè hem treballat durant molts anys per tenir una societat més justa i amb més drets socials”. També denuncia el maltractament a la gent gran, que pateix una de cada sis persones, i la transferència generacional de la cura dels nets, “una pràctica cada vegada més extensa per la precarietat laboral i la pobresa dels nostres fills”. D’altra banda, el col·lectiu reivindica una ciutat que tingui en compte les necessitats i preocupacions de la gent gran.

En aquest sentit, també es va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos, qui va assistir a l’acte amb el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, tots dos d’ECP. Campos va agrair a les generacions més grans la seva aportació a la societat: “Gràcies a vosaltres podem viure en democràcia i tenim un sistema del benestar i uns drets socials que, malauradament, ara estan en risc i ens toca als més joves lluitar per no perdre tot el que vau aconseguir”, va dir Campos, qui també es va comprometre a nivell municipal a vetllar per construir una ciutat amiga amb la gent gran “perquè pugueu viure en igualtat de condicions i amb dignitat”. Per la seva banda, Juan Carlos de la Torre va lloar el paper de les entitats de gent gran al municipi pel foment de la integració i la participació” i va destacar que un dels grans reptes de la societat actual és “garantir una vellesa digna i segura, amb la protecció de les persones més vulnerables”.

Durant la tardor també es faran altres activitats per continuar celebrant l’efemèride. El 19 d’octubre hi haurà la cinquena edició de la caminada intergeneracional, que començarà a les 9.30h a la plaça de l’Església i acabarà al parc de la Llacuna, a Mas Duran, amb un esmorzar saludable i una sessió de tai-txí. Les inscripcions es poden fer fins al dia 17 a l’Ajuntament o bé a les dues associacions de gent gran de la ciutat. El programa clourà el 17 de novembre amb la tradicional festa de la gent gran, que tindrà lloc al pavelló Miquel Poblet. En el marc del Dia interncional, també hi ha previst un intercanvi amb un casal de gent gran de Mataró.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari