‘La lluna va néixer del xoc d’un altre planeta contra la Terra’

La prestigiosa científica planetària Marina Martínez va fer dijous una xerrada sobre el satèl·lit al Casal Cívic, convidada per l’Associació de Gent Gran

La científica Marina Martínez durant la conferència al Casal Cívic
Lluís Maldonado

La Lluna es va formar a partir de la col·lisió del planeta Teia, semblant a Mart, contra la Terra. I una part es va quedar enfonsat sota el seu mantell, oferint diversos tipus de roca que són visibles en diferents parts del món”. Amb aquesta presentació, la geòloga i astrofísica Marina Martínez va anar descobrint aquest dijous els secrets que amaga la lluna al Casal Cívic del parc Salvador Allende. I és que, gràcies al projecte Artemis de la NASA, ella podrà manipular i estudiar mostres lunars, sent l’única investigadora a Espanya que completarà els coneixements que tenim sobre el planeta satèl·lit.

La científica planetària forma part del projecte espacial Artemis, que culminarà amb una missió lunar entre el 2025 i 2026. Amb una introducció prèvia de com es va formar el sistema solar, Martínez va repassar com es va crear la lluna i la seva evolució, fins al dia d’avui. Amb el títol “d’Apolo a Artemis”, que són les dues missions espacials de la NASA que han viatjat a la Lluna, Martínez va explicar que la Terra i el satèl·lit són com germanes, i que no s’entenen l’una sense l’altra: “La Lluna és molt important perquè és la responsable que hi hagi vida al nostre planeta“, va destacar la investigadora, “ens dona vida , i sense ella la Terra no tindria estabilitat, ni estacions, ni oceans ni onades, i entendre-la –va afegir– és el més important, si com a éssers humans volem saber qui som, què fem i d’on venim”.

La Lluna és molt rellevant perquè és la responsable que hi hagi vida al nostre planeta, sense ella la Terra no tindria estabilitat, ni estacions, ni oceans ni onades, i entendre-la és el més rellevant, si com a éssers humans volem saber qui som,i què fem i d’on venim

Marina Martínez, científica planetària
Martínez va desvetllar alguns dels secrets més ben guardats que amaga la lluna al Casal Cívic

“Observant de forma remota podem tenir molta informació del que passa allà, però mai no sabrem del cert allò que creiem fins que no s’hi torni a posar un peu humà“, va remarcar Martínez. “Les missions d’Apolo, amb les roques que en va portar va obrir més incògnites de les que hi havia abans, perquè no es pensava que fos un cos tan complex com la terra”, va reconèixer l’astrofísica. “Ara, Artemis pretén assentar les bases per fer l’assentament planetari i fer l’exploració i la culminació per crear una base espacial a la superfície lunar“, va relatar.

Deixa un comentari