La Marató de donacions de sang es fa aquest dilluns a la Casa de la Vila

La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits hi serà fins a les 21h

L'alcaldessa i tres regidors més de l'equip de govern han anat a la Casa de la Vila a agrair la tasca dels donants, de l'equip del Banc de Sang i dels voluntaris que hi col·laboren
Premsa Ajuntament
En aquesta ocasió també s'han programat una quinzena de donacions de plasma
Fins a les 21h la Casa de la Vila acollirà una nova edició de la Marató de sang que organitza el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’associació de donats de sang, Creu Roja i l’AV Font Pudenta-Muntanyeta, que hi participa amb una xocolatada a la tarda. Enguany, el seu lema és ‘L’experiència de la donació’, que compara participar-hi amb les caixes regal d’experiències que s’han popularitzat en els darrers anys, tot destacant la solidaritat i la gran utilitat que suposa donar sang. Una de les novetats d'aquesta edició és que, per primera vegada, també es recull plasma. Es calcula que se'n faran una quinzena de donacions que han estat prèviament programades perquè el procediment és més lent –dura aproximadament 45 minuts ja que primer s'extreu la sang i, un cop separat el plasma, es retorna al donant tota la part cel·lular de globus vermells i plaquetes. El plasma es fa servir especialment per transfusions a grans cremats, persones amb problemes de coagulació i per a la fabricació de medicaments d'ús públic.
 
En aquesta edició, tothom que prengui part a la Marató rebrà un missatge al seu telèfon mòbil per indicar-li el moment exacte en què la seva sang s’enviarà a un hospital. El missatge via SMS té com objectiu millorar l’experiència i que el donant tingui més informació sobre l’ús de la seva sang. Per ser donant, cal tenir més de 18 anys, pesar un mínim de 50 quilos i no estar embarassada. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar diverses malalties. De cada donació se’n beneficien almenys tres persones, ja que se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Durant l’any, els homes poden donar sang quatre cops i les dones, tres.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari