La petició del nou Montserrat Miró centra la festa de la FAVMIR

La cinquena edició de la Festa Reivindicativa i Cultura ha reunit entitats i associacions de veïns del municipi

Algunes entitats de veïns han aprofitat la festa per mostrar les seves reivindicacions
Rafa Jiménez
Cristina Soriano, de l'AMPA del Montserrat Miró, durant la seva intervenció

El bon temps i l’absència de pluja han respectat la celebració de la cinquena edició de la Festa Reivindicativa i Cultural organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (FAVMIR). La festa, que s’ha fet durant el matí d’aquest diumenge davant el pavelló Miquel Poblet, ha reunit una desena de carpes amb la presència de diverses entitats i associacions de vëins del municipi. En concret, han participat les AV de Can Sant Joan, Montcada Nova-Pla d’en Coll, la Ribera, Terra Nostra-Zona 21 i Can Cuiàs. També han pres part representants de Gallecs i dels col·lectius que lluiten contra les retallades en matèria de sanitat i els que demanen la dació en pagament, que han fet una recollida de firmes. La UE Montcada s’ha afegit a aquesta activitat amb l’organització d’un torneig d’escacs i també hi hagut espai per a les actuaciones musicals gràcies al grup Armonía, del Casal de Gent Gran de la Mina, i dels quadres de ball flamenc Marya Expósito i l’Ana Plaza Funky Hip-Hop. S’ha fet una botifarrada a preus molt populars i els més petits han pogut gaudir amb inflables, aportats per l’Agència de Residus, que també ha organitzat un taller per aprendre a fer moneders. “Hi ha hagut menys participació que en anys anteriors, però estem satisfets perquè hem pogut fer la festa, tot  i que les previsions meteorològiques eren del tot negatives”, ha comentat Antonio Cera, president de la FAVMIR, que al mateix temps ha lamentat l’absència de cap representat de l’equip de govern “tot i que estaven convidats”.

La festa de la FAVMIR ha servit per posar de manifest algunes de les reivindicacions que fa l’entitat en matèria de sanitat, transport i problemes amb els bancs, tot i que el tema estrella ha estat la petició de la construcció del nou institut Montserrat Miró. En aquest sentit ha intervingut, amb el suport de Pedro Fernández, portaveu de l’Associació de Veïns de Montcada Nova, Cristina Soriano, de l’AMPA del Monserrat Miró. Soriano ha llegit un manifest en el que ha repassat les accions realitzades en defensa del projecte de construcció d’aquest centre que encara no té un pressupost assignat, tot i estar ja aprovat i amb la previsió de que el nou centre estigués ja en funcionament per al curs 2011-2012. Soriano ha deixat palès les mancances del que està considerat com el centre educatiu amb pitjors condicions de Catalunya i ha demanat que es continuïn recollint signatures per pressionar els responsables de la Generalitat. En aquest mateix context,  Juan Carlos Ruiz, nou president de la Federació d’Ampas de Montcada i Reixac, ha llegit un manifest en defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i ha fet una crida a participar a la manifestació que es farà el proper dia 27, a les 18h, a Barcelona.

Representants d’altres associacions de veïns com les de Can Sant Joan, la Zona 21 de Terra Nostra i la Ribera també han intervingut per explicar les seves reivindicacions. José Luis Conejero, president de l’AV de Can Sant Joan, ha criticat l’Ajuntament per haver dedicit a última hora que la fira de la darrera Festa Major del barri no es pogués instal·lar al carrer Reixagó, el que va ocasionar, segons Conejero, unes pèrdues de 2.000 euros per a l’associació de veïns. D’altra banda, Juan Vendrell, secretari de l’Associació de Veïns de la Zona 21 de Terra Nostra, ha parlat del mal estat  i la brutícia dels seus carrers i ha anunciat que el proper dia 29 l’entitat tindrà una reunió amb l’Ajuntament per estudiar que es pot fer amb el projecte d’urbanizació que el consistori va aprovar en el 2007 i que, després d’un recurs presentat pels veïns, ha estat anul·lat per un jutge. Jaime Imbernón, president de l’Associació de Veïns de la Ribera, ha demanat més vigilància policial al barri per acabar amb l’incivisme d’alguns veïns i que sigui possible fer denúncies de forma anònima.

Alejandro Regorigo, responsable de transport de la FAVMIR, ha fet un repàs d’algunes de les reivindicacions en aquesta matèria i ha anunciat que a finals o principi d’any es donarà a conèixer un informe amb totes les propostes de le diferents associacions de veïns referents al transport públic.

Seccions:

Deixa un comentari