La plaça de Reixac rep el nom de mossèn Josep M. Juan-Torres

La descoberta de la placa es va fer aquest diumenge amb motiu de la festa anual organitzada per Amics de Reixac

Descoberta de la placa en honor a mossèn Torres
Premsa Ajuntament

La festa anual d'Amics de Reixac s'ha convertit aquest 2016 en un homenatge a l'ànima màter de l'entitat i de totes aquelles activitats relacionades amb aquest paratge de la Serralada de Marina i a moltes altres, majoritàriament de caràcter solidari. Mossèn Josep M. Juan-Torres, desaparegut al 2015, ja dóna nom oficialment a la fins ara coneguda com a plaça de l'Aplec. El seu nom està reflectit en una placa que es va descobrir aquest diumenge, en un acte presidit per l'alcaldessa, Laura Campos, acompanyada pel president d'Amics de Reixac, Jordi Salat, i el rector de l'església de Reixac, Josep Rius-Camps. La presentació pública de la placa s'ha fet en el marc de l'arrossada popular i festa del soci que cada any organitza l'entitat als voltants del temple. L'acte culmina el procés de denominació d'aquesta plaça amb el nom de l'anterior rector de la parròquia de Santa Engràcia, que va començar amb el suport unànime del Ple de març al canvi de denominació d'aquest espai.

'Tothom s'estimava mossèn Torres i aquesta denominació va ser aprovada per unanimitat al Ple; vam poder comptar amb ell durant més de 30 anys a Montcada i Reixac i tots els veïns i veïnes el recordaran per la seva estima a la ciutat i a les persones més vulnerables, a més del seu suport al teixit associatiu del municipi', ha manifestat l'alcaldessa durant el seu parlament, qui també ha aprofitat per agrair a Amics de Reixac el seu treball en el manteniment d'aquest paratge. A la seva vinculació amb el territori també s'ha referit mossèn Rius en la seva intervenció i ha recordat que Josep M. Juan-Torres'va ser impulsor de l'aplec sardanista, d'Amics de Reixac, de l'Esplai Sesa, la Fundació Cultural Montcada, l'Escolania, la coral Mare de Déu del Turó, el Rebost de Déu, Manetes, el centre Bon Dia i Andròmines'. Per la seva banda, Salat ha agraït el Ple de l'Ajuntament per donar suport a aquesta iniciativa i ha dit que 'aquesta plaça serà un record per al mossèn, qui va aconseguir fer moltes coses per Reixac i pel municipi'.

L'homenatge ha centrat la festa d'Amics de Reixac d'enguany, que ha començat amb l'assemblea anual de socis i sòcies de l'entitat i ha comptat amb sardanes, a càrrec de la cobla Nova Vallès, una actuació dels Castellers de Montcada i Reixac, la tradicional arrossada popular i un ball amb el duet Esquitx.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari