La recuperació del Rec Comtal, un exemple de bones pràctiques

L’experiència montcadenca, ben valorada en cercles acadèmics o vinculats al lleure

El Rec Comtal, a la part de Montcada
LV

Un grup d’alumnes del Cicle formatiu d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Avempace situat a Saragossa va visitar el 20 de gener el Rec Comtal per conèixer la feina veïnal, cultural i comunitària que s’ha fet a Can Sant Joan al voltant d’aquest canal mil·lenari. És una molt bona pràctica que permet veure des de l’acció la teoria que treballem a l’aula”, opina la professora saragossana Begoña Garrido. 

La ruta es va iniciar a l’estació de tren de Torre Baró, va continuar pels barri de Vallbona i Can Sant Joan i va acabar a l’Hotel d’Entitats.  L’activitat, feta en el marc d’un intercanvi entre l’institut de Saragossa i l’Institut Ribot i Serra de Sabadell, va estar dinamitzada per l’associació La Perifèrica i va comptar amb el suport de l’AV de Can Sant Joan i la coordinació de la Coordinadora per l’Animació Sociocultural de Catalunya.

El projecte de dinamització que gira a l’entorn de l’històric canal va començar fa cinc anys

Els estudiants de Saragossa que van visitar el Rec Comtal van acabar l’activitat a l’Hotel d’entitats de Can Sant Joan on l’AV els va informar sobre el projecte de recuperació de l’històric canal
AV Can Sant Joan

El projecte de dinamització que gira a l’entorn de l’històric canal, promogut per la Taula Comunitària del Rec, és tot un referent en l’àmbit del lleure ja que implica tant entitats com veïns i administracions. Fa cinc anys que es va posar en marxa –després de la recuperació del canal entre Can Sant Joan i Vallbona gràcies a la pressió veïnal– i continua en actiu. Entre les activitats que s’ofereixen en aquest espai, hi ha la del circ en família que dinamitza La Perifèrica. Aquesta associació és la que també difon arreu el projecte conegut com el Rec Comtal es mou. “A totes les jornades a què ens conviden, tant universitàries com vinculades al lleure expliquem aquesta experiència en què a través de la lluita veïnal s’ha recuperat aquest patrimoni històric i posem en valor la feina feta com a exemple de bones pràctiques, especialment des de la vessant comunitària”, ha explicat Carmen Fructuoso, en representació del col·lectiu.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari