La Ribera es beneficiarà d’un projecte laboral de la Generalitat

El Departament de Treball destinarà 15 milions d’euros a la cohesió social i la millora de l’ocupació

La Ribera és un dels 50 barris de Catalunya que es beneficiarà d’un programa d’ajudes de la Generalitat per afavorir la integració laboral de persones en risc d’exclusió social. El projecte el promou el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) –que depèn del Departament de Treball– i és complementari a la Llei de barris, donat que les zones on es durà a terme el programa van rebre ajuts en el marc del Pla de barris l’any 2005.

La Generalitat destinarà 15 milions d’euros a augmentar la cohesió social i millorar l’ocupació de més de 4.000 persones que viuen a Catalunya. Els col·lectius considerats prioritaris són, entre d’altres, els joves amb fracàs escolar, els aturats de llarga durada, les persones més grans de 45 anys i les dones amb baixa qualificació professional. La directora de programes del SOC, Alicia Gutiérrez, ha explicat que la Generalitat crearà la figura del director del programa a cada barri, que serà “l’encarregat de codissenyar les actuacions d’acord amb els ajuntaments”. L’agent, en primer lloc, faran un estudi de la situació de cada zona per saber quins són els plans de formació i ocupació necessaris, segons la tipologia de cada barri.

El Departament de Treball ja va fer una prova pilot d’accions complementàries laborals en la primera convocatòria de la Llei de barris, en un total de 13 zones. Aquesta actuacions van suposar una inversió de 5 milions d’euros i van donar suport 1.100 persones en situació d’atur, a través de programes de qualificació professional. Segons el SOC, a la prova pilot es va aconseguir un 70% d’inserció.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari