L’ACAF recollirà signatures per impulsar una ILP fins a final de juny a equipaments de Montcada

L’objectiu és demanar una llei que contempli millores sanitàries i laborals als afectats de fibromiàlgia

Fins a final de juny, la secció local de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica (ACAF) recollirà signatures per demanar una llei que contempli la creació d’unitats hospitalàries especialitzades en aquestes malalties i el reconeixement de la incapacitat laboral a persones que les pateixen. Per tirar endavant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), l’entitat necessita 50.000 signatures. A Montcada, les persones que vulguin col·laborar amb la campanya poden signar a la Casa de la Vila, als dos ambulatoris, als centres cívics Can Cuiàs, La Ribera i l’Alzina, a Montcada Aqua i al pavelló Miquel Poblet. La coordinadora local d’ACAF, Reyes Martín, ha fet una crida a la participació de ciutadans en una causa que pot beneficiar a un gran volum de població.

L’objectiu de l’ILP és regular l’organització sanitària i establir mesures per millorar l’atenció de les persones afectades per la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica dins el sistema sanitari vigent. A final de març, un grup de 180 persones afectades representatives de diferents municipis de Catalunya –entre elles, la coordinadora d’ACAF a Montcada i Reixac–, van signar al Parlament de Catalunya el document amb el que es comprometen a recollir 50.000 signatures per la causa en el termini de 120 dies hàbils. (A la imatge, la coordinadora local de l’ACAF al Parlament).

Les persones afectades per aquestes malalties consideren que es tracta de patologies complexes que tenen llistes d’espera de dos i tres anys i que estan tancades. La iniciativa proposa, entre d’altres mesures, la creació d’unitats multidisciplinars per poder donar un bon diagnòstic i assistència a les persones que pateixen fibromiàlgia o la síndrome de fatiga crònica. El text també preveu que les persones afectades per aquestes malalties se’ls reconegui la incapacitat laboral per via administrativa. La coordinadora local de l’ACAF, Reyes Martín, ha explicat els objectius de la Iniciativa Legislativa Popular, un treball que, segons aquesta afectada, “podrà ajudar a tots els afectats d’Espanya”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari