L’AECC dóna informació a totes les dones sobre la prevenció i detecció del càncer de mama

Avui, 19 d’octubre, es commemora el Dia Mundial d’aquest tipus de càncer

Amb motiu del Dia Mundial del càncer de mama, que es commemora avui arreu del món, l’Associació Espanyola contra el càncer ha instal·lat aquest matí un estand a Montcada, davant de la Casa de la Vila, per informar a totes les dones sobre la prevenció i la detecció precoç d’aquesta malaltia. Les voluntàries han distribuït llaços rosa –el símbol de l’efemèride– entre els ciutadans. Cada any es detecten arreu de l’Estat espanyol un total de 16.000 casos.

Entre les mesures més preventives i recomanades hi ha les mamografies que, si es fan regularment, garanteixen una detecció precoç dels tumors i una cura segura en la majoria dels casos. La presidenta de la Junta local de l’AECC, Paquita Mañosa, ha indicat que, un cop l’any, aquestes proves han de fer-se-les les dones a partir dels 40 anys i “també les persones joves que tinguin antecedents de càncer de mama a la seva família”, ha explicat Mañosa.

L’AECC va presentar oficialment al maig la servei que ofereix a la Casa de la Vila, tots els dijous a la tarda. A banda del servei regular d’informació i assessorament, durant aquest temps, la Junta local ha organitzat diverses xerrades i col·labora amb els instituts en la recerca de dades sobre el càncer. Precisament ahir, alumnes de l’IES La Ribera es van reunir amb les integrants de l’AECC de Montcada. El dia 7 de novembre, l’entitat té previst organitzar una xerrada a la Casa de la Vila (18h), a càrrec d’una oncòloga de l’Hospital del Mar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari