L’Ajuntament construirà 12 habitatges de lloguer a Pla d’en Coll

Els habitatges seran en règim de lloguer per a persones amb mobilitat reduïda i gent gran amb pocs recursos

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar el 19 de juliol de forma inicial la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per a la incorporació del sistema d’habitatge dotacional al municipi i, en concret, per a la construcció de dotze habitatges d’aquest tipus, destinats a gent gran i persones amb dificultats de mobilitat, a l’equipament municipal situat a la plaça de Joan Fuster, a Pla d’en Coll. El projecte va comptar amb el suport unànim de totes les forces representades al Ple municipal.
La Llei d’Urbanisme permet la construcció d’habitatges dotacionals en terrenys públics qualificats d’equipament. El local de la plaça de Joan Fuster forma part dels baixos d’un edifici residencial de 22 habitatges en règim de lloguer propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Disposa de més de 850 metres quadrats útils a la planta baixa i de prop de 150 m2 més a la primera planta. Fins ara el local servia de magatzem municipal.
Els pisos resultants de l’operació hauran de complir les normatives específiques en matèria d’habitabilitat i accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Hauran de disposar d’un accés independent de la resta de l’edifici i un vestíbul comú als nous habitatges que disposi dels mitjans físics, com poden ser rampes i ascensors, per a elevar-los respecte al nivell exterior, garantint-ne així la privacitat i l’accessibilitat.
Les bases per accedir a un dels habitatges dotacionals es definiran un cop s’hagi aprovat el projecte per a la seva construcció, però seran en règim de lloguer i es reservaran a persones amb problemes de mobilitat i gent gran.
La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Eva Gonzalo, ha destacat que, gràcies a la nova figura urbanística, “podrem donar resposta a les necessitats d’habitatge d’un sector de població desafavorit com són les persones grans amb problemes de mobilitat i pocs recursos”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari