L’Alba passa els caps de setmana amb el seu pare biològic

Han passat sis anys de la brutal pallissa que li va proferir el seu padastre, quan la nena vivia a Can Sant Joan

L’Alba, la nena que va quedar greument lesionada després de rebre una brutal pallissa del seu padrastre al 2006, quan vivia a Can Sant Joan i tenia cinc anys –ara en té 11– ha començat a passar els caps de setmana amb el seu pare biològic, Álvaro Caldas, que resideix a la població d’Ontiñena, a Osca, i ha adaptat el seu domicili a les condicions que la menor, que pateix un greu deteriorament de les funcions cerebrals i una paràlisi total de la part dreta del cos, tot i que pot comunicar-se mitjançant algunes paraules, gestos i dibuixos. L’Alba s’ha de desplaçar en cadira de rodes i depèn totalment de tercers persones, però amb la seva mà esquerra pot dominar la cadira i a través d’un llibre i pictogrames pot expressar els seus sentiments i comunicar-se amb la gent.

L’agressió a l’Alba va commocionar l’opinió pública i va provocar un enduriment del sistema de detecció del maltractament infantil. La menor va romandre tres mesos ingressada a l’Hospital de la Vall d’Hebron després del maltractament, al març del 2006, i des que va sortir del centre hospitalari està tutelada per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, ens que ha valorat la predisposició del seu pare biològic a atendre la nena. Està previst que la Generalitat deixi de tutelar la infant en un període breu de temps, però la infant necessita l’atenció d’un tipus de centre especial que no existeix a Osca a hores d’ara.

En aquests moments, l’Alba es troba en un centre proper al domicili del seu pare, a la Franja, però en terrenys de Catalunya. Mentre arriba el trasllat definitiu, el pare de la nena ha adaptat el seu habitatge perquè hi pugui anar a viure, tot que lamenta que no ha rebut cap ajut econòmic malgrat que l’Audiència de Barcelona va condemnar la mare de l’Alba i la seva parella a indemnitzar la petita amb un milió i mig d’euros, sanció que no van assumir mai en declarar-se insolvents. D’altra banda, està previst que a final del 2013 la mare de la nena, interna en una presó de Saragossa acusada de complicitat pels maltractaments, rebi el tercer grau penitenciari pel seu bon comportament.

Deixa un comentari