L’alcalde fixa el futur hospital i els pisos tutelats com a prioritats de govern

Arrizabalaga ho va dir a la Festa de la Gent Gran, que va reunir més de 800 persones

Els principals objectius per millorar l’atenció a la gent gran seran, durant aquest mandat, la construcció de l’hospital comarcal i de pisos tutelats. Així es va expressar dissabte l’alcalde de Montcada i Reiaxc, el socialista César Arrizabalaga, durant la celebració de la festa dels més grans de 65 anys, que va tenir lloc al pavelló Miquel Poblet. Prop d’un miler de persones va omplir el recinte, en una celebració que va comptar amb un berenar, un ball i amb el lliurament d’un lot de Nadal per a tots els participants.

A l’acte també es va retre homenatge a dues de les persones de més edat de Montcada. Una d’elles és Àngela Camprubí, veïna del centre nascuda a la Pobla de Lillet al 1909, que va venir acompanyada del seu únic fill. L’Ajuntament va convidar l’Àngela a l’homenatge de l’any passat, però per indisponibilitat, no va poder assistir-hi. Enguany, aquesta veïna no ha volgut perdre’s la festa. Àngela Camprubí creu que, per millorar la qualitat de vida de la gent gran, s’hauria de disposar de més diners.

Mariano Bandrés, l’altre homenatjat, va néixer al 1911 a Santa Cecilia de Jaca al 1911. Actualment, aquest avi, amb dos fills, viu a l’avinguda de la Ribera i encara pot fer-se càrrec de la seva dona, afectada per una malaltia. La seva vida no ha estat fàcil, ja que, com a lluitador del bàndol republicà durant la guerra civil espanyola, va haver de marxar a França i també ha estat a la presó. Ell mateix explica un fragment de la seva vida.

En el torn dels parlaments, l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, va agrair a les persones de més edat la seva contribució a fer gran el municipi i també els va dir que el repte d’aquest mandat del govern és la construcció de l’hospital, un equipament molt necessari per a la gent gran. L’edil també va demanar disculpes a les persones que van expressar el seu malestar per haver-se quedat sense invitació per a la festa i va avançar que per a l’any vinent l’Ajuntament buscarà fórmules perquè hi assisteixi el major número de persones possible.
En el marc de la festa, el Consistori va distribuir als assistents una revista amb l’oferta de viatges per a la gent gran de l’any vinent. Les sortides començaran el 13 d’abril i les condicions per participar-hi seran les mateixes que les de l’edició d’enguany. Les expedicions que repeteixen són Costa del Sol, Cantàbria, Navarra, Galícia i Almeria. Les sortides noves seran a la Vall d’Aran, Segòvia i Madrid, Zamora i Salamanca i Alacant i Múrcia. El viatge a la Serralada de Cazorla repetirà, amb la incorporació d’una visita a Còrdoba.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari