L’associació de dones nigerianes celebra els seus cinc anys de funcionament

L’entitat, d’àmbit català, va organitzar un acte commemoratiu al Kursaal, on té la seva seu

Foto de família entre membres de l'entitat i la delegació de l'Ajuntament
Rafa Jiménez

Amb el grit de ‘NIWAC, endavant!’, l’Associació de dones nigerianes a Catalunya, NIWAC en anglès, va celebrar aquest diumenge a l’Espai Cultural Kursaal, el seu cinquè aniversari en un acte al que van assistir gairebé un centenar de persones, la gran majoria d’origen nigerià que procedien de diferents punts de la geografia catalana. Va ser una jornada festiva en la que familíes nigerianes que viuen a Catalunya es van apropar amb els seus fills per celebrar els cinc anys de feina d’aquesta associació que, en paraules de la seva presidenta, Helen Udeh, treballa per “millorar la vida de les dones nigerianes que viuen a Catalunya i facilitar la seva integració”. L’entitat, que va néixer l’any 2007, va arribar a un acord amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac al 2010 per tenir la seva seu a l’Espai Cultural Kursaal on fa reunions cada segon dissabte de mes, de 17.30 a 21h. Des d’aquest espai organitzen durant tot l’any diferents xerrades per parlar sobre la higiene personal, la obesitat infantil, els mètodes d’educació dels fills o els drets i les obligacions de la població immigrant i celebren cada 1 d’octubre la seva festa nacional. NIWAC també col·labora amb el Banc d’Aliments per repartir, una vegada mes, entre la gent necessitada que no han de ser necessariament nigeriana.

L’acte va comptar amb la presència d’una delegació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcaldessa, María Elena Pérez, que va estar acompanyada de Jonathan Martín, regidor de Participació Ciutadana, Judith Mojeda, regidora de Dona i Igualtat, i Carmen Porro, president de l’Àrea Interna. Durant la seva intervenció l’alcaldessa va felicitar l’entitat pel seu cinquè aniversari i el seu treball “com a element d’integració per a les persones que conviuen a la nostra societat”.

L’entitat, que està formada per una quincena de dones, també organitza durant tot l’any diferents visites exteriors com la que va fer a la Residencial Infantil Emmanuel, un centre de recogida evangèlic amb seu a Sant Just Desvern. Els responsables de la residència també van participar a l’acte del cinquè aniversari, fent una explicació del seu funcionament i objectius. Durant la resta de la celebració, que va finalitzar amb un refrigeri, també va intervenir el president de l’Associació de Nigerians de Catalunya, es va parlar sobre la crisi i el progrés de les dones a l’associació i es va poder veure una exhibició del grup de ball de l’entitat. Segons dades a 15 de novembre de 2012, a Montcada i Reixac viuen 112 nigerians.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari