Les AMPA-AFA de Montcada comparteixen idees i experiències

La Regidoria d’Educació posa en marxa un projecte per visibilitzar i enfortir la tasca d’aquestes entitats a primària i secundària

Segona reunió de les AMPA de Montcada, feta el 9 de febrer, a la sala polivalent de l' institut La Ribera
Laura Grau

L’Ajuntament ha posat en marxa un projecte de suport a les AMPA-AFA del municipi, per tal d’enfortir-les i dinamitzar-les. El programa ofereix suport a les entitats en el marc de la comunitat educativa, impulsant el treball en xarxa i la gestió de les activitats extraescolars en clau inclusiva. ‘Les AMPA-AFA són un motor molt important i cal posar-les en valor, donar-les visibilitat i treballar conjuntament amb elles per enfortir el seu paper clau dins la comunitat educativa’, ha explicat la regidora d’Educació, Jessica Segovia.

Des del consistori es plantegen accions com aconseguir una major implicació de les famílies, donar visibilitat a la feina feta, ampliar els recursos per atendre les necessitats educatives especials en horari extraescolar, millorar la comunicació amb l’Ajuntament, fomentar el treball en xarxes entre les diferents AMPA, activar la Federació d’AMPA (FAMPA) i l’escola de pares i mares, treballar en xarxa amb el territori, organitzar activitats extraescolars conjuntament, que aquestes activitats siguin inclusives i reprendre les lligues esportives escolars, entre d’altres.


El president de l'AMPA de l'escola El Turó, Ismail Ahalli, veu amb bons ulls que "les ampa tinguem un punt de trobada i reflexió de cara a millorar la nostra tasca"


El projecte es troba a hores d’ara en fase de diagnosi i s’han organitzat dues trobades amb representants de les AMPA-AFA de bona part dels centres educatius de primària i secundària de la ciutat. En aquestes reunions, les entitats han posat damunt la taula problemes amb què es troben en el seu dia a dia i s’han posat en comú amb la resta d’entitats.

La darrera reunió es va fer ahir la tarda a l'INS La Ribera, amb l'assistència d'una trentena de persones. El president de l'AMPA de l'escola El Turó, Ismail Ahalli, veu amb bons ulls que "les ampa tinguem un punt de trobada i reflexió de cara a millorar la nostra tasca". També ho veuen positivament la secretària de l'AMPA de l'escola Reixac, Lorena Almodóvar, qui creu que "treballar en xarxa pot ser beneficiós per compartir problemes i solucions", i Ester Escobosa, de l'AMPA de l'INS la Ribera, qui creu que aquests contactes són enriquidors "perquè permeten conèixer noves idees i propostes per treballar amb les famílies". En la primera fase s’està treballant amb les AMPA-AFA de primària i secundària i en una segona, es farà amb les de les escoles bressol.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari