Les escoles bressol municipals obren portes amb totes les places al complet

La gratuïtat del grup d’Infantil 2 ha disparat la demanda i ha provocat llistes d’espera

Les escoles bressol municipals de Montcada i Reixac (EBM) han obert les portes aquest matí amb totes les places de 0 a 3 anys al complet i amb llistes d’espera. L’allau de preinscripcions –250 sol·licituds per a 187 vacants– té a veure amb la gratuïtat del grup d’infantil de 2 a 3 anys, decretada el curs passat per la Generalitat, ja que moltes famílies han escolaritzat els seus fills al grup d’1 a 2 per garantir-se la plaça el curs vinent. Aquesta és la primera vegada en la trajectòria de les EBM que no hi ha vacants en cap dels grups d’edat.

Moltes famílies han escolaritzat els seus fills al grup d’1 a 2 anys per garantir-se la plaça el curs vinent

Els 307 infants que han començat el nou curs ho han pogut fer amb l’acompanyament de les famílies que, excepcionalment, han accedit a les instal·lacions durant unes hores, mesura habitual per fer més fàcil el primer dia a l’alumnat, especialment al grup de 0 a 1 anys. “Comencem amb il·lusió i ganes el nou curs, en què disposem de dues figures de suport per atendre els infants amb necessitats educatives especials i estrenem parquet a dues aules”, ha dit la directora de l’EBM Can Casamada, Sandra Robles, qui lamenta que hi hagi famílies que s’han quedat sense plaça.

Les famílies han accedit a les instal·lacions durant unes hores, mesura habitual per fer més fàcil el primer dia a l’alumnat, especialment al grup de 0 a 1 anys.

Jonathan García, veí de Mas Rampinyo i pare de tres infants, ha dut aquest matí el més petit, de 6 mesos, a Can Casamada. “Dels tres és el que ha començat més aviat la guarderia, però no tenim més remei que dur-lo perquè la seva mare i jo treballem”, ha dit García. Per a Amparo Lebrero, de Montcada centre, és el tercer fill que porta a Can Casamada: “He portat els altres dos a aquesta escola i, la veritat, és que estic molt contenta del servei”.

Deixa un comentari