Les escoles públiques inicien accions contra les mesures del govern
La FAMPA també fa una crida a la mobilització i distribuirà un manifest per tots els centres
Els ànims entre el professorat de les escoles i instituts públics de Montcada estan encesos arran de les polèmiques mesures que està impulsant el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per reduir despeses en Educació. Els claustres i personal no docent de les escoles Reixac, El Viver, El Turó i Elvira Cuyàs i l’institut de la Ribera van protestar al carrer ahir amb pancartes i consignes contra la política educativa del govern català “que pot suposar un greu deteriorament de la qualitat de l’ensenyament públic”, segons consta al manifest difós per l’escola Reixac, que també fa una crida perquè les famílies participin en la manifestació ciutadana que han convocat els sindicats el 14 de maig a la plaça de Catalunya de Barcelona (11h).
Els altres centres també han distribuït o tenen previst fer-ho escrits entre els alumnes i les seves famílies. A l’escola Font Freda, el Consell Escolar ha consensuat una carta de protesta contra les retallades que enviaran a les diferents institucions. El claustre del Mitja Costa decidirà les accions a emprendre en els pròxims dies ja que una part del professorat es trobava fora de colònies. L’escola Mas Rampinyo, que en ser un centre en creixement no ha patit retallades, ha decidit posar una pancarta a la façana amb el lema ‘Un país que inverteix en educació és un país que creu en una societat millor” i també repartirà un manifest entre les famílies en què es posiciona en defensa d’una escola pública de qualitat reclamant, en segon terme, les reivindicacions laborals del professorat. Els instituts Montserrat Miró i La Ferreria també tenen previst fer accions de protesta, però encara no han concretat quines.
La Federació d’AMPA del municipi (FAMPA), que aplega tant les escoles públiques com concertades, també ha decidit mobilitzar-se en contra de les retallades en l’àmbit educatiu i ha consensuat un manifest que es repartirà pels centres de la localitat. En aquest escrit, el col·lectiu expressa el seu rebuig a la supressió de la sisena hora entenent que contribuirà a augmentar el fracàs escolar. La FAMPA també es posiciona contra els retalls pressupostaris que poden afectar la propera construcció del nou edifici de l’INS Montserrat Miró, pendent encara de dotació econòmica. Cara al curs vinent la Generalitat s’ha compromès a instal·lar dues aules mòbils al recinte de l’institut per esponjar les classes. “Com a Federació estem disposats a lluitar perquè els nostres fills tinguin centres educatius de qualitat i creiem que, per aconseguir-ho, hem de sumar esforços entre tots, professorat i famílies” ha manifestat el president del col·lectiu, Pedro Fernández, qui el passat 2 de maig, amb altres membres de la junta va lliurar personalment el manifest de la FAMPA al director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluís Baulenes.