‘L’origen de l’angoixa està en l’intestí’

El nutricionista Miguel Albaiceta explica com combatre l’estrès i l’insomni amb bons hàbits alimenticis

La conferència es va fer en el marc del cicle 'Espais de salut'
Pilar Abián
Miguel Albaiceta va fer una xerrada sobre com combatre l'estrès a través de l'alimentació a la Casa de la Mina
Miguel Albaiceta va fer una xerrada sobre com combatre l'estrès a través de l'alimentació a la Casa de la Mina
La conferència es va fer en el marc del cicle 'Espais de salut'
La conferència es va fer en el marc del cicle 'Espais de salut'
Miguel Albaiceta va fer una xerrada sobre com combatre l'estrès a través de l'alimentació a la Casa de la Mina

Una bona alimentació i un bon descans són les claus per lluitar contra l'angoixa, l'estrès i l'insomni. Aquest és el missatge que el nutricionista montcadenc Miguel Albaiceta va donar a la xerrada feta dijous a la tarda al Casal de la Mina dins del cicle 'Espais de salut' organitzat per la Xarxa d'equipaments.

"A l'intestí és on es generen, entre d'altres, la dopamina i la serotonina, les hormones que regulen els nivells d'ansietat i estrès; per això, amb una alimentació adequada podem millorar la nostra salut", va comentar Albaceita qui també va posar molt d'èmfasi en la importància de dormir bé. "Si no tenim un descans de qualitat –va dir– no rebaixarem l'angoixa, malgrat menjar equilibradament".

'El més important és que escoltem el nostre cos i, sobretot, el nostre aparell digestiu, si aquest no funciona bé, la nostra salut no millorarà', Miguel Albaiceta, nutricionista.

Malgrat que, segons Albaiceta, no hi ha cap aliment miraculós per a cap patologia, sí que és cert que aquells que tenen propietats antiinflamatòries són els més recomanats per rebaixar els nivells d'estrès. "L'api i la pinya –va explicar– són els millors contra les inflamacions; a aquests podem afegir-hi els fruits secs, els cereals integrals i el peix blau". Per prevenir l'insomni, el nutricionista assegura que és bàsic prendre 10 minuts de sol al dia, ja que és una bona manera d'estimular la fabricació de melatonina, i incorporar a la dieta productes com els festucs, la civada, les cireres o l'alvocat. Per als amants de les infusions, una tila amb mel d'azahar abans d'anar a dormir garantirà un descans adequat i per als que pateixen angoixa, Albaiceta recomana prendre al llarg del dia camamilla amb llimona, perquè rebaixa el cortisol.

L'api i la pinya són dos dels aliments recomanats per Albaiceta per frenar l'estrès i l'angoixa

El ponent va insistir molt en la necessitat de comptar amb l'assessorament de professionals per tractar problemes de salut i fugir de l'automedicació. "El més important és que escoltem el nostre cos i, sobretot, el nostre aparell digestiu, si aquest no funciona bé, la nostra salut no millorarà", va cloure.

El cicle sobre salut continuarà aquest mes de maig amb un taller sobre com fer servir l'app la meva salut (dia 11, a les 11.30h); una xerrada a càrrec de Jesssica Bofarull, referent de benestar emocional i comunitari de l'EAP Montcada titulada 'Hàbits saludables i gestió emocional' (dia 24, a les 11h) i una conferència sobre els transtorns de la conducta alimentària amb la psicòloga Esther del Valle (dia 24, a les 11h). Totes les activitats es faran al Centre Cívic Can Cuiàs.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari