Més de 60.000 firmes a favor de la igualtat d’oportunitats a l’escola pública

La Fapac lliurarà les signatures al Parlament malgrat que la Cambra va bloquejar la ILP

Manifestació a Montcada a favor de la sisena hora
Mobilitzacions al curs passat contra l'eliminació de la 6a hora
Pares, mares i alumnes de l'escola Reixac van protagonitzar una cassolada contra la supressió de la sisena hora

La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) lliurarà aquest dijous, 21 de juny, al Parlament de Catalunya les 62.244 firmes ciutadanes que ha recollit a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català i per la recuperació de la sisena hora als centres públics. A Montcada i Reixac, la iniciativa ha rebut el suport de la Federació d’AMPA (FAMPA), que s’ha encarregat de recollir les firmes. “Volem traslladar el nostre més sincer agraïment a totes les persones implicades i felicitar-nos per l’èxit d’aquesta iniciativa; haver superat les 50.000 signatures necessàries per tirar endavant la ILP ens reafirma en el nostre objectiu de seguir treballant per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català”, indica la Fapac en un comunicat.

Tot i la convocatòria de l’acte, el lliurament de les signatures de dijous serà simbòlic, perquè el Parlament de Catalunya va aturar fa uns mesos el desenvolupament de la ILP. En aquest sentit, està previst que la Fapac interposi en breu un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional davant l’anul·lació de la ILP. La Federació també ha avançat que ha demanat a tots els partits amb representació a la Cambra que adoptin aquesta iniciativa per fer possible un debat en el ple del Parlament de Catalunya.

D’altra banda, la FAMPA de Montcada i Reixac ha convocat una assemblea aquest dilluns, 18 de juny, oberta a tothom que hi vulgui assistir. La reunió serà a la Casa de la Vila, a les 18h.

Deixa un comentari