Montcada i Reixac celebra la diversitat lingüística dels seus habitants

L’acte central del programa tindrà lloc aquest dilluns a la Biblioteca Elisenda amb la xerrada ‘Un món de llengües’, de Llenguaferits

La filòloga Jessica Neuquelman i l’escriptor David Vila explicaran curiositats del català i d’altres llengües

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM), la biblioteca Elisenda acollirà dilluns 21 de febrer la xerrada ‘Un món de llengües’ a càrrec dels Llenguaferits (17.30h). La filòloga Jessica Neuquelman i l’escriptor David Vila explicaran curiositats del català i d’altres llengües, amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüís­tica i fomentar el respecte per tots els idiomes. Per assistir-hi, cal fer inscripció prèvia a l’adreça de l’Aula MiR, [email protected], entitat que coordina la xerrada amb l’Ajuntament.

Durant aquets dies, comerços i equipaments municipals mostren cartells amb una desena de frases fetes en diferents idiomes. Aquestes frases les ha enviat la ciutadania per mitjà d’un procés participatiu efectuat entre els mesos d’octubre i novembre. Tot el material recollit es podrà consultar al web montcada.cat a partir del 21 de febrer, dia oficial del DILM. Els cartells inclouen la frase feta en la llengua original, la traducció al català i una il·lustració de cada expressió, obra de la dibuixant Belén Loza. D’altra banda, els centres educatius de primària i secundària col·laboren en el DILM a partir de propostes didàctiques sobre diversitat lingüística, adaptades a cada etapa educativa, i un concurs d’il·lustració de frases fetes (quatre categories d’edat). Els centres guanyadors rebran un lot de llibres i els infants premiats, un obsequi. 

Deixa un comentari