Montcada ja disposa del III Pla d’Igualtat per reduir les discriminacions per raó de sexe

El document, aprovat per unanimitat al Ple de juliol, es va presentar aquest dimecres a la ciutadania en un acte a la Casa de la Vila

De dreta a esquerra, Cristina Pérez, Antoni Garcia, Laura Campos i Jessica Segovia durant la presentació del III Pla d'Igualtat de Gènere
Sílvia Alquézar
Millorar les situacions de les dones i reduir les desigualtats i discriminacions per raó de gènere en tots els àmbits. Aquests són els principals objectius del III Pla d’Igualtat de la Ciutadania, aprovat per unanimitat al Ple de juliol. El document, que recull les accions previstes entre el 2016 i el 2020, es va presentar públicament el 14 de setembre en un acte a la Casa de la Vila en el qual van intervenir el diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni García; l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos; la regidora d’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, Jessica Segovia, totes dues d’ICV-EUiA; i la tècnica d’Igualtat de la Diputació, Cristina García. 
Compromís. L’Ajuntament i la Diputació van remarcar la seva voluntat política que el pla no es quedi en un calaix. “El nostre compromís és total i absolut i volem que sigui una eina útil i efectiva amb els recursos econòmics i humans necessaris”, va dir Campos, qui va manifestar que el pla sorgeix de la necessitat de voler canviar la situació. “Les dones patim moltes discriminacions. Jo mateixa us podria explicar algunes situacions que he viscut durant el meu primer any d’alcaldessa. Pel fet de ser dona i jove alguns et veuen més vulnerable i no mostren el mateix respecte que cap un home”, va explicar l’edil, qui va lamentar que sovint les dones amb responsabilitats reben sobretot crítiques sexistes.
 
Per la seva banda, el diputat Antoni Garcia va lloar l’Ajuntament per la seva trajectòria en la lluita contra les desigualtats de gènere. “És el tercer pla municipal per reduir l’escletxa que separa les dones i els homes”, va comentar el polític, qui va destacar que el nou document incorpora també les desigualtats que pateixen les persones per la seva opció sexual.  
Durant l’acte també va intervenir la regidora Jessica Segovia, qui va destacar “la importància de disposar d’aquesta eina per construir una societat més justa i democràtica”. L’edil va aprofitar l’ocasió per presentar l’agent de gènere contractada per 10 mesos amb un Pla d’Ocupació de la Diputació per implementar el III Pla d’Igualtat. 
Seccions:

Deixa un comentari