Nova ordenança sobre els mercats de venda ambulant

El text incorpora mesures per frenar la revenda i fomentar l’ocupació de les parades lliures

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha elaborat una nova ordenança per als mercats de venda ambulant, aprofitant l'aprovació d'un nou decret de la Generalitat relatiu a la transmissió de parades. El text incorpora mesures per tal de frenar la revenda, com el canvi en la transmissió de l'autorització de la parada, ja que el propietari hi ha d'haver estat un mínim de 5 anys i en els propers 5 anys no podrà optar a una nova plaça. Arran el Decret de la Generalitat, la Diputació de Barcelona va instar els ajuntaments de la demarcació a formular una ordenança homogènia a tots els municipis. “Hem aprofitat que ens havíem d'adaptar al nou marc normatiu per anar més enllà, escoltar els venedors i intentar recollir en la nova norma municipal les seves demandes', va explicar la regidora de Comerç i Turisme, Montse Ribera, durant la presentació de la nova ordenança, que es va fer en el marc del Ple d'abril, celebrat aquest dijous, i que va comptar amb el suport del govern municipal –ICV-EUiA, ERC i Círculo–, el PSC, Cs i PDECat, mentre que la CUP i el PP es van abstenir.

A nivell local, entre d'altres aspectes, destaca la possibilitat d'ocupar els espais lliures -quan alguna parada no s'instal·la un dia concret- per part dels altres venedors, per tal de donar continuïtat al mercat i que no es vegin zones buides. La nova norma municipal també estableix que, en el cas que ho hi sigui present la persona propietària, pugui vendre a la parada algun membre de la seva família, fins a segon grau de consanguinitat, sempre i quan estigui donat d'alta a la Seguretat Social, ja sigui com a autònom/a o bé, en règim de familiar col·laborador -fins ara només s'acceptava aquest últim. A Montcada i Reixac funcionen dos mercats de venda ambulant, el de la zona centre (dimecres) i el de Can Sant Joan (dimarts).

La regidora del PP, Eva García, va preguntar al govern si ha pres una decisió sobre la petició plantejada per l’AV Montcada Nova-Pla d’en Coll per traslladar el mercat del centre a una nova ubicació. Sobre aquesta qüestió, Ribera va manifestar que l’Ajuntament ha d’acabar de valorar la proposta.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari