Dotze equips de diferents instituts participen al torneig de la FIRST LEGO League disputat a La Salle Montcada

El conjunt local Lego Drum guanya el premi al millor disseny de robot de la competició de robòtica

L'altre equip de La Salle Montcada, PoliValents, amb les medalles com a participants

La Salle Montcada va viure dissabte al matí una jornada històrica en ser el primer institut de Catalunya en acollir un dels tornejos de la FIRST LEGO League (FLL) –habitualment es disputen a centres universitaris–, amb la participació de 12 equips de diferents centres educatius de Barcelona, Terrassa, Sant Cugat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs. L’institut lassalià també va participar en la competició amb dos equips debutants: Lego Drum i PoliValents, formats per alumnes de primer d’ESO. Cap dels dos es va classificar per a la final estatal –va guanyar l’equip de l’INS Canigó, de Barcelona–, però el grup Lego Drum va aconseguir el premi al millor disseny de robot.

Acollir aquest torneig ens fa molta il·lusió i suposa un orgull i un reconeixement a la nostra participació en aquesta competició durant els darrers 14 anys”

José Manuel Riesco, responsable de Robòtica

El responsable de robòtica de l’escola, José Manuel Riesco, ha mostrat la seva satisfacció per ser la seu del torneig: “Tenim tan integrada la Lego League en el nostre centre que suposa un orgull i un reconeixement a la nostra participació en aquesta competició durant els darrers 14 anys“. La jornada va comptar amb la implicació de professors del centre, a més d’alumnes i exalumnes, que van fer de voluntaris per garantir el bon desenvolupament de les proves.

Un d’ells és Arnau Secanella, alumne de tercer d’ESO, que va oferir el seu ajut durant el matí de dissabte, fent tasques de suport als equips, la majoria debutants. Ha participat en diferents tornejos de robòtica amb la Salle, on va tenir el primer contacte amb aquesta disciplina. “Vaig començar a primer d’ESO i m’hi vaig quedar enganxat perquè, en certa manera, no només aprens mecànica i programació, sinó també la lògica per resoldre problemes“, va explicar el jove.

Les STEM i les arts

Per als jugadors de La Salle Montcada, aquest era el seu primer torneig de la FLL. Enguany, la temàtica de les proves estava relacionada amb el paper que poden jugar la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) en el món de les arts. Els equips van haver de dissenyar i construir un robot capaç de resoldre diferents missions sobre una taula de joc i desenvolupar un projecte d’innovació que resolgués un problema vinculat a l’àmbit de la creació artística.

Hèctor Martínez, de Lego Drum, ha començat aquest curs a fer robòtica, mogut per l’interès per les noves tecnologies i per superar reptes. Aitana Donoso, de PoliValents, també se sent atreta per la robòtica, però lamenta que no hi hagi més noies a la competició. “En el meu equip, format per una desena d’estudiants, només som tres noies i, a l’altre, dues”, afegeix.


Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari