Pau Monfort rep el tercer premi del concurs Exporecerca Jove amb un treball sobre la leucèmia

El jove montcadenc estudia segon de Batxillerat Científic a l’INS Montserrat Miró

Pau Monfort, als laboratoris on va fer la investigació sobre la leucèmia, a l'IRB

Pau Monfort Moreno, estudiant de 2n de Batxillerat de l’INS Montserrat Miró, ha guanyat el tercer premi del concurs Exporecerca Jove, que organitza una entitat vinculada a la Universitat de Barcelona (UB), amb la seva investigació: ‘Leucèmia Mieloide Aguda, un càncer mortal; on rau la cura? Estudi de resistència als fàrmacs en LMA’. 

Aquest reconeixement permetrà a l’estudiant montcadenc participar l’any vinent a la Fira Exporecerca Jove que es farà a Milà (Itàlia), un esdeveniment internacional que se celebra des de l’any 2000, on joves de secundària i batxillerat d’arreu del món presenten els seus projectes d’investigació en diferents àmbits durant tres dies en estands personalitzats per ells mateixos.

Aquest reconeixement permetrà a l’estudiant montcadenc participar l’any vinent a la Fira Exporecerca Jove que es farà a Milà (Itàlia)

La investigació del jove va passar a la final després de superar diferents fases en què van participar més de 400 estudiants de segon de batxillerat. “La veritat és que obtenir aquest premi suposa una gran injecció de confiança, tenint en compte que el nivell dels treballs participants era molt elevat”, ha dit Monfort, que va dedicar bona part de les seves vacances de l’estiu passat a la investigació. “També va ser un repte defensar el meu treball davant de tantes persones, vencent la por de parlar en públic”, ha afegit. La final del concurs, a la qual només van arribar 11 estudiants, es va celebrar al Paranimf de la UB el passat 5 d’abril.

Pau Monfort, amb el tercer premi del concurs Exporecerca, el 5 d’abril al Paranimf de la UB

Bojos per la biomedicina

Montfort va decidir fer aquest treball d’investigació arran de la seva participació l’any passat a ‘Bojos per la biomedicina’, un curs de l’Institut d’Investigació Biomèdica (IRB) adreçat a estudiants de primer de Batxillerat. En aquesta formació, que es feia els dissabtes al matí, el jove va tenir l’oportunitat d’aprofundir la teoria i les tècniques científiques en el camp de la biomedicina, treballant estretament amb joves investigadors.

Durant el curs, Monfort, interessat en l’especialitat d’oncologia, va llegir un article sobre les citocines, un tipus de proteïna del sistema immunitari capaç de reduir la mida dels tumors i va decidir enfocar la seva investigació per aquest camí. “Tenir accés als laboratoris de l’IRB em va permetre treballar amb mostres cel·lulars de pacients malalts i comparar in vitro els efectes dels tractaments convencionals basats en la quimioteràpia, amb els d’aquesta teràpia alternativa“, ha explicat el jove, que va comptar amb el suport de professionals del centre i, posteriorment, amb l’assessorament del professorat de l’INS Montserrat Miró, que el van animar a presentar-se al concurs Exporecerca Jove.

Monfort està estudiant el Batxillerat Científic, que combina amb algunes assignatures de la branca Social. Tot i que la ciència l’apassiona, encara no ha decidit si estudiar Medicina o bé fer el doble grau de Dret i Administració i Direcció d’empreses a la UPF. “Aquesta experiència als laboratoris forma part de la meva formació científica i de la meva passió per aprendre, però encara no tinc clar que vulgui dedicar-me a aquest camp”, diu el jove, que guarda molt bons records del seu pas per l’escola Reixac, on va fer la primària.

Deixa un comentari