Pepita Molero, usuària de la residència Vila-Nova, estrena ‘Amb bici sense edat’

El programa ofereix passejades en tricicles elèctrics adaptats a persones grans o amb mobilitat reduïda

Pepita Molero amb la seva jove, Carme Gayàs, la voluntària Míriam Domínguez i la directora de la residència de gent gran Vila-Nova
La voluntària montcadenca Míriam Domínguez, passejant la Pepita Molero, acompanyada de la seva jove, Carme Gayà (Fotos: Laura Grau)

Pepita Molero, de 83 anys i usuària del Centre Gerontològic Vila-Nova, a Montcada centre, és la primera persona que participa a la prova pilot que impulsa l'Ajuntament de Montcada per afegir-se al programa 'Amb bici, sense edat', que ofereix acompanyament a la gent gran i persones amb mobilitat reduïda a través de passejades en tricicles elèctrics adaptats conduïts per voluntaris.

La voluntària Míriam Domínguez va passejar la Pepita des de la residència fins al Rec Comtal, passant per la Casa de les Aigües, en un recorregut que va durar una hora. Míriam, de 28 anys i veïna de Mas Rampinyo, participa en la iniciativa des de 2019 a Barcelona. "Jo vaig a la feina cada dia en bicicleta i, quan vaig conèixer aquest programa, em va interessar poder compaginar un voluntariat amb l'ús d'aquest sistema de transport", ha explicat la jove, que treballa com a programadora d'aplicacions de mòbil.

La Pepita va fer el passeig en tricicle acompanyada de la seva jove, Carme Gayà, qui ha valorat l'experiència de forma positiva. "Em sembla molt encertada, perquè la gent gran que viu en residències no està acostumada a fer activitats a l'aire lliure", ha explicat Gayà, qui destaca que la proposta ha suposat "una injecció d'alegria i emoció" per a la seva sogra, que viu al geriàtric des del passat mes d'abril, afectada per problemes cognitius.

La prova pilot s'allargarà durant els mesos d'octubre i novembre i hi participaran persones grans de la residència de Montcada centre i de la de Santa Maria amb l'ajut de voluntariat que ja té experiència. Les persones interessades a fer de voluntaris poden contactar amb el correu [email protected] o al telèfon 662 30 38 81.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari