Pintada d’un mural reivindicatiu, aquest dilluns a la plaça del Bosc

L’organitza el grup de dones de l’AV de Can Sant Joan

La regidora d'Igualtat, Jessica Segovia (esquerra), i la guanyadora d'un accèssit del concurs de cartells 8M, Sandra Freijo
Premsa Ajuntament
Aquest és el cartell guanyador de l'edició d'aquest any, dissenyat per Salah Eddine Malouili
Salah Eddine Molouili és l'autor del cartell guanyador del 2022 dle 8M
Imatge del cartell guanyador del 8M 2022, obra del barceloní Salah Eddine Malouili,

"Us animo a participar a totes les propostes que hem organitzat amb motiu del 8M a Montcada i Reixac, activitats molt potents com la jornada MAternitatS, que reunirà personalitats destacades d’aquest àmbit", va explicar la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segova (ECP), durant la inauguració aquest dijous, de l’exposició de cartells del concurs 8M, que fins a l’1 d’abril es podrà visitar al Kursaal (Masia, 39). La mostra la conformen les 33 obres presentades; 20 són de dones; 13, d’homes, i 10 participants són de Montcada i Reixac.

Durant l’acte es van lliurar els premis a les persones guanyadores del certamen. Salah Molouili, de Barcelona, és l’autor de la imatge guanyadora –premi valorat en 650 euros–, que acompanya els elements promocionals del programa del Dia de la Dona Treballadora a Montcada i Reixac 2022. Els dos accèssits, de 250 euros cadascun, han recaigut en Christina Martín (Barcelona) i Sandra Freijo (Terrassa). A l’acte només va poder assistir Sandra Freijo.

Dia oficial
Aquest diumenge (11.30h), al Centre Cívic Can Cuiàs, el Col·lectiu Feministes de Montcada i Reixac fa una sessió per elaborar pancartes per portar-les a la manifestació que aquest mateix grup organitza el 8 de març, dia oficial de l’efemèride. El recorregut començarà a les 18.30 h a la porta de l’edifici de l’Ajuntament  i recorrerà els carrers Jaume I, Bogatell i Major, fins arribar al final, a la plaça de l’Església, on hi haurà la lectura d’un manifest –que comptarà amb traducció en llengua de signes catalana– i una actuació de la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan.

Altres propostes
El grup de dones de l’AV Can Sant Joan organitza dilluns, 7 de març (17.30h), a la plaça Bosc un mural-collage, amb el nom ‘Jo també m’hi he trobat: prou vulneració de drets’. El 10 de març (20h), els espais d’Instagram (@cantauler) i Youtube de l’Espai Jove Can Tauler oferiran el podcast 8M: girant la truita amb el feminisme. El dia 12, al Centre Cívic Can Cuiàs, hi haurà el conta-contes ‘Quines Unes, Elles!, a càrrec d’Anna Casals.

L’activista i escriptora afganesa Nàdia Ghulam oferirà el 31 de març (17h) la xerrada ‘Ser dona i nena a l’Afganistan, avui’. La seva vida està marcada per les conseqüències d’una cruenta guerra civil, de la fam i del règim talibà. Però tals adversitats no van poder frenar-la i va aconseguir tirar endavant gràcies al seu enginy, fent-se passar per un nou durant deu anys per així poder alimentar la seva família.

D’altra banda, l’advocada i escriptora Núria González oferirà el 23 de març la conferència ‘Ventres de lloguer, claus per al debat’, a l’Auditori Municipal (17.30h), en el marc de les conferències de l’Aula d’Extensió Universitària de Montcada i Reixac. Per assistir-hi cal reservar plaça a [email protected]. González és autora del llibre Vientres de alquilar: la mala gente, una publicació on mostra arguments contraris als ventres de lloguer, als que l’autora qualifica d’explotació reproductiva.

Exposicions
El programa del 8M 2002 inclou l’exposició (In)visibles i (O)cultes, un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques que la història ha fet invisibles. La mostra és una producció del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i es podrà visitar al Centre Cívic Can Cuiàs fins al 31 de març. Una altra exposició amb motiu del 8M és ‘Quin temps tenim. L’organització de la vida quotidiana’, cedida per l’Institut Català de les Dones i que es podrà visitar al Casal de la Mina del 4 al 31 de març.

L’altra exposició que es pot veure és una mostra de llibres sobre maternitats diverses que es podrà veure a la Biblioteca Elisenda i a la Biblioteca Can Sant Joan fins al 15 de març. També en format digital a https://drive.google.com/file/d/1rJeB4Fc3gOsGaMQ-ydzaNGe6hNN5JRyp/view

Seccions:

Deixa un comentari