Susana Álvarez, Estefanía García i Miguelángel Flores guanyen el I Concurs de Microrelats

Els textos dels tres autors, dos dels quals són veïns de Montcada i Reixac, es publicaran a ‘La Veu’ i s’editaran en un tríptic adreçat als instituts del municipi

L'alcaldessa Laura Campos i la regidora Jéssica Segovia, amb els tres guardonats: Miguelángel Flores, Estefanía García i Susana Álvarez
Laura Grau

'Ausencia', de Susana Álvarez (Montcada i Reixac); 'El món capgirat', d'Estefanía García (Montcada i Reixac) i 'Suelta', de Miguelángel Flores (Sabadell), són les tres obres guanyadores de la primera edició del Concurs de microrelats 8 de març, convocat per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat i el Consell de Dones de Montcada i Reixac. L'objectiu del certamen era que des de la creació literària es fessin propostes de sensibilització sobre els drets de les dones entre els joves, amb temàtica sobre la lluita personal o col·lectiva en aquest àmbit. Els premis consisteixen en 150 euros per a cadascuna de les persones guanyadores, l'edició d'un tríptic que es repartirà als centres educatius del municipi i la publicació dels microrelats guanyadors a La Veu de Montcada i Reixac. L'acte de lliurament de premis va tenir lloc ahir la tarda a la Casa de la Vila. Cada autor premiat va llegir el seu escrit.

L'alcaldessa, Laura Campos, que va presidir l'acte, va  felicitar els tres premiats, "per la seva sensibilitat i creativitat" . En aquesta primera edició del concurs s'ha presentat un total de 21 obres, la majoria de les quals parlen de situacions de violència de gènere. 'Que aquest sigui el tema més habitual a les obres presentades dóna molta informació del que està passant, que es vincula el tema de dona a violència', va manifestar la regidora de l'Oficina d'Atenció a la Dona i de Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia. De cara a l'any vinent, la intenció dels organitzadors és convocar la segona edició del certamen a principi d'any per tal que el veredicte s'inclogui dintre dels actes del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març.

El jurat del premi, presidit per Segovia, estava format per l'escriptora Elisa Riera; Manuela Muñoz, de l'entitat Sin Teta Hay Paraíso i membre del Consell de Dones; la presidenta de l'associació de dones empresàries Asdem i membre del Consell de Dones, Carolina Martel; l'informador juvenil de l'Espai Jove Can Tauler, Ismael Ávalos; la periodista de Montcada Comunicació Laura Grau; l'assessor de textos literaris i tècnic municipal de programació d'espectacles, Climent Sensada; el director del grup de teatre TEA 345, Albert Arévalo, i la coordinadora de l'Àrea Social, Marga Vilalta. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari