Torna el programa d’estades d’infants sahrauís, després de dos anys d’aturada

Les famílies interessades a acollir un nen o nena han de contactar enguany amb la Coordinadora del Vallès Occidental

Tres infants que van passar l'estiu del 2019 a Montcada i Reixac, a la darrera edició que es va fer de Vacances en Pau abans de la pandèmia
Arxiu/ Sílvia Alquézar
Tres infants que van passar l'estiu del 2019 a Montcada i Reixac, a la darrera edició que es va fer de Vacances en Pau abans de la pandèmia

L’Ajuntament recupera aquest estiu el programa Vacances en Pau, d’estada d’infants entre 10 i 12 anys dels campaments de persones refugiades sahrauís durant els mesos de juliol i agost a Catalunya, amb famílies d’acollida. Enguany, la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental, en coordinació amb el consistori, s’encarrega de gestionar l’acollida dels infants, així com les entrevistes amb les famílies, el seguiment dels nens i nenes i les visites mèdiques, entre d’altres accions. Les famílies interessades a acollir un infant sahrauí han de posar-se en contacte amb la Coordinadora, al correu electrònic [email protected] o al telèfon 606 719 026. Els infants sahrauís que siguin acollits s’hauran vacunat de la Covid-19.

"El tancament de fronteres al març del 2020 va agreujar molt la situació del poble sahrauí amb la suspensió de molts ajuts; a Montcada vam posposar les colònies durant els dos anys de la pandèmia, tot i que hem mantingut, en la mesura del possible, suport per mantenir l’activitat en el territori", ha explicat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre (ECP).

L’edil ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament amb la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental, entitat amb la qual ‘podrem reprendre aquest projecte". La iniciativa té un doble objectiu, d'una banda, oferir un estiu allunyat de la supervivència del desert per revisar la salut i curar malalties dels infants sahrauís i, per l’altra, continuar donant visibilitat al conflicte "ara més que mai, donat el canvi de criteri a favor del Marroc per part de la presidència del govern espanyol, tot menystenint les resolucions de l’ONU’, ha afegit el regidor, qui ha expressat que ‘Montcada i Reixac, com a ciutat amiga del poble sahrauí, continuarà donant suport i exigint una solució justa de llibertat a aquest poble i el compliment de les resolucions de l’ONU i pel referèndum d’autodeterminació’.

El programa Vacances en Pau l’organitza  la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’organismes com la Coordinadora Catalana d’ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASOS), la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS), entre d’altres. Els infants són víctimes d’un conflicte que va començar al 1976 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaces de solucionar. Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida als campaments de refugiats, on la gent no té cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari