Tres joves locals inicien un projecte innovador al món laboral de les TIC

Minusvaltec és una consultora informàtica que fomenta la contractació de discapacitats

D'esquerra a dreta, Carlos Ortiz, Alejandro Ortiz i Daniel Milán, els tres joves emprenedors que han posat en marxa Minusvaltec
Minusvaltec

Tres joves de Montcada han posat en marxa un projecte innovador en l’àmbit laboral de les persones discapacitades i les noves tecnologies. Minusvaltec és una consultora informàtica que fomenta la contractació  d’aquest col·lectiu. Un dels fundadors de la iniciativa és Alejandro Ortiz, un jove de 28 anys de Can Cuiàs que ha acabat el cicle formatiu de grau superior de telecomunicacions i informàtica.

“La meva experiència laboral m’ha fet comprovar que les empreses TIC no contracten persones amb discapacitats, el que provoca que hagin de canviar de professió malgrat estar qualificats”, comenta Ortiz, qui remarca que Minusvaltec és un projecte pioner a Espanya “perquè promou la contractació d’aquest col·lectiu en un àmbit més tècnic, ja que normalment aquestes experiències s’han fet en sectors com la jardineria”. Els altres dos socis de Minusvaltec són Daniel Milán i Carlos Ortiz. L’empresa també vol oferir qualsevol tipus de servei relacionat amb les TIC. “Tenim moltes il·lusions i ens agradaria guanyar-nos la vida com qualsevol altra persona en aquest sector”, reivindica el jove, qui recorda que les empreses reben ajuts i se’n poden beneficiar fiscalment de la contractació de discapacitats.

Seccions:

Deixa un comentari