Trobada d’ecodelegats a l’INS La Ferreria

Hi han participat els representants dels sis centres montcadencs que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes

Els ecodelegats han escollit el tema de l'activitat que faran les Escoles Verdes a l'abril
Sílvia Alquézar

L’INS La Ferreria ha acollit aquest dilluns una trobada d’ecodelegats, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Montcada, Ripollet i Santa Perpètua i la Xarxa d’Escoles Verdes, una iniciativa del departament d’Acció Climàtica de la Generalitat per promoure la sostenibilitat i la preservació del medi ambient entre els més joves. Hi han participat els representants de l’alumnat de 4t de Primària a 4t d’ESO dels sis centres locals adherits a la xarxa: Fedac, La Salle, Font Freda, Ginesta i La Ferreria. “Enguany, hem volgut involucrar la canalla per escollir el tema que tractarem en l’acció conjunta que fem cada any”, ha comentat la directora del CRP, Laura Girbau.

Enguany, hem volgut involucrar la canalla per escollir el tema que tractarem en l’acció que farem el pròxim 5 d’abril

Laura Girbau, directora del CRP

Durant la jornada, els dinamitzadors han proposat tres situacions d’aprenentatge: la màgia de l’aigua, la importància de l’aigua a Montcada i com afecta la sequera en el dia a dia del municipi. “Mitjançant una dinàmica de cafè tertúlia, l’alumnat ha debatut els tres temes i, després d’una posada en comú, n’han escollida la màgia de l’aigua, vinculada a les fonts de Montcada”, ha explicat Fèlix Marimon, de la Xarxa Escoles Verdes.

Mitjançant una dinàmica de cafè tertúlia, l’alumnat ha debatut els tres temes i, després d’una posada en comú, n’han escollida la màgia de l’aigua, vinculada a les fonts de Montcada

Fèlix Marimon, de la Xarxa Escola Verda

Tenint en compte l’elecció dels ecodelegats, el professorat prepararà una activitat, que tindrà lloc el 5 d’abril i consistirà en una sortida a les fonts dels Avellaners i dels Caçadors per analitzar la qualitat de l’aigua, el cabal i la preservació de l’entorn, entre altres aspectes. Aquesta activitat forma part del projecte ‘De font en font’, una iniciativa d’àmbit català entre diferents entitats per tal d’utilitzar les fonts com a centres d’interès i de formació.

Deixa un comentari