Un taller de tai-txí clourà el programa aquest dissabte a la Casa de la Mina

La psicològa Raquel Boquet parla sobre la salut de les dones en temps de Covid en un acte organitzat per Igualtat i l’Aula MiR

Raquel Boquet, durant la seva conferència sobre salut i dones en temps de covid
Laura Grau
Olga Beato, de l'Espai Tai Chi, durant la sessió de meditació que va fer a l'Auditori Municipal

Aquest dissabte a les 10h els els exteriors de la Casa de la Mina acolliran una sessió de tai-txí per a dones dirigida per Olga Beato, responsable de l'Espai Tai Chi de Montcada i Reixac. L'acte clourà el programa commemoratiu del Dia Internacional de la Salut de les Dones, que ha coordinat la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, i que va viure ahir la tarda el seu acte central, amb una xerrada de Raquel Boquet, psicòloga del Grup de Dones Feministes de Cerdanyola El Safareig, que presta servei a l'Oficina d'Atenció a la Dona de Montcada (OAD). L'acte va comptar amb la col·laboració de l'Aula d'Extensió Universitària de Montcada i Reixac (Aula MiR).

Boquet es va centrar en l'impacte que ha tingut la pandèmia en les dones, que ocupen les feines més precaritzades de la societat i estan més exposades per la seva tradicional vinculació a les feines de cura de les persones. També han hagut de fer un sobreesforç a les llars, conciliant la feina telemàtica amb l'atenció als fills, que recau majoritàriament en la dona. "Això ha suposat un desgast físic i mental important, que es tradueix en l'augment de depressions i ansietat", va destacar Boquet. Després de la xerrada, Olga Beato va dirigir una sessió de relaxació i meditació, eines que poden ajudar a superar el malestar associat a aquestes patologies.   

Seccions:

Deixa un comentari