Una xerrada amb testimonis directes posa cara a l’assetjament escolar

A l’acte va participar la mare del jove transsexual de Rubí que es va suïcidar al 2015

Maria Rosa Hernández va presentar la xerrada sobre el bullying, on van intervenir Esther Albert i Míriam Fernández, de l'associació AlanMón
Sílvia Alquézar

La plataforma AlanMón va oferir el 12 de febrer a la Casa de la Vila una xerrada sobre l’assetjament escolar amb testimonis directes que van posar cara i emocions a la problemàtica. La promotora de la trobada, la montcadenca Maria Rosa Hernández, professora de secundària, va destacar durant la presentació de l’acte “la importància de no normalitzar el bullying”. També va intervenir Esther Albert, la mare del jove transsexual de Rubí que es va suïcidar al desembre del 2015 a causa de l’assetjament escolar que va patir durant anys a l’institut. “Ens van trencar la vida, però hem decidit explicar la nostra dura experiència per evitar que es tornin a repetir casos com el del meu fill Alan, al qual van fer la vida impossible i el van anul·lar com a persona per ser diferent”, va dir.

Per part de l’entitat AlaMón van parlar Míriam Fernández i Óscar Sòlvez, dos joves de Rubí que van patir assetjament escolar. "Els nostres objectius són conscienciar la societat sobre la problemàtica, acompanyar i assessorar les vítimes i treballar amb les escoles perquè disposin de les eines per fer front al bullying”, va dir Fernández. Per la seva banda, Sòlvez va donar informació per saber identificar els casos d’assetjament escolar. “És important distingir entre el bullying i les criaturades. En l’assetjament hi ha una reiteració en el temps”, va assenyalar. La xerrada també va comptar amb la visió d’una persona que va viure el problema com espectadora i assetjadora. “Me’n penedeixo moltíssim. Vaig créixer en un entorn amb violència masclista i, quan ets petita, penses que aquesta és la manera de gestionar les emocions”, va dir Eli Montero, qui recorda que l’escola no disposava de les eines per fer front al problema. La xerrada també va comptar amb la participació de la pedagoga d’AlanMón, Mercy Quispe; la psicòloga Laia Hernández i l’agent de la Policia Local, Jaime Martínez, que van donar eines per intentar solucionar els possibles casos d'assetjament escolar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari