Unes 130 persones es controlen la vista durant la campanya

Una unitat mòbil de l’institut Tres Torres s’ha encarregat de les revisions

Un veí visitant-se a la unitat mòbil el darrer dia de la campanya
Arxiu/Premsa Ajuntament
El glaucoma és una patologia de l'ull associada a l'edat

La unitat mòbil de l’institut oftalmològic Tres Torres ha revisat la vista d’unes 130 persones de Montcada i Reixac durant la seva visita al municipi, del 24 al 28 d’octubre, ubicant-se a les places de l’Església i Lluís Companys, el centre comercial El Punt i davant dels Casals de la Mina i del parc Salvador Allende. “Estem molt satisfets de com ha anat la nostra visita i si no ens hagués afectat la pluja, calculem que haguéssim fet alguna revisió més”, ha explicat un dels tècnics responsables del servei, Fermín Bartolí. La iniciativa s’adreçava especialment a persones a partir dels 45 anys. “En el cas de la vista, fins que no tenim un problema greu no anem al metge i, com en qualsevol àmbit, la prevenció és fonamental”, ha indicat Bartolí, qui ha destacat que durant la visita a Montcada s’ha trobat amb algun cas greu de pressió ocular, que s’ha comunicat a la persona afectada.

La unitat mòbil –que va començar el seu recorregut per poblacions catalanes fa uns quatre mesos– està dotat amb material òptic i oftalmòlegs del centre mèdic s’encarreguen de fer els controls als interessats. La regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU), va visitar l’últim dia de campanya, divendres, dia 28, el vehicle, que aquell dia estava ubicat al Centre Comercial El Punt. “Aquesta iniciativa ha estat un èxit perquè ha servit perquè la gent gran es revisés la vista, però també s’ha tractat gent de totes les edats”, va manifestar l’edil.

Com a glaucoma es coneixen un grup de malalties que provoquen un dany progressiu del nervi òptic, que s’agreuja amb l’edat, comportant la disminució del camp visual. Si no es tracta a temps, es pot perdre la visió per complet. En la majoria dels casos, el malalt de no és conscient que pateix glaucoma fins que no ha perdut gran part del camp visual. Tenen un major risc de desenvolupar la malaltia les persones més grans de 60 anys, amb familiars directes que han tingut glaucoma, amb alta miopia o altres problemes visuals o les persones de raça negra o asiàtica.

Seccions:

Deixa un comentari