Vestits Vermells i l’Afotmir inauguren l’exposició de les obres participants en el concurs contra la violència masclista

El montcadenc Javier Martín i els barcelonins Àlex Galvany i Gemma Pujol guanyen el certamen

'Ni una més', de Javier Martín
Javier Martín
'Mirades d'incomprensió, d'Àlex Galvany
'Campanades del silenci', de Gemma Pujol

Javier Martín, amb ‘Ni una més’ (Montcada i Reixac); Àlex Galvany (Barcelona), amb ‘Mirades d’incomprensió’, i Gemma Pujol (Barcelona), amb ‘Campanades del silenci’, han estat els tres guanyadors del concurs de fotografia ‘Vestits vermells diu no a la violència masclista’, convocat pel col·lectiu i l’Afotmir com a cloenda de la campanya de visibilització d’aquesta xacra social que va dur a terme l’any passat a Montcada i Reixac.

El president de l’Afotmir, Cosme Oriol, la portaveu de VV Delia García i l’artista Andrea Leiva, autora dels trofeus de ceràmica

El lliurament de premis va tenir lloc divendres passat a la seu de l’Afotmir, al Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo, on romandran exposades les 32 imatges participants –la meitat fetes per homes– fins a final de mes. Posteriorment, la mostra recorrerà diferents sales d’exposicions del municipi. Els autors premiats es van endur peces ceràmiques creades expressament per l’artista local Andrea Leiva amb motiu del certamen. L’acte va comptar amb la presència de les regidores de l’Ajuntament, Anabel Moreno (Educació) i Dori Alcalà (Feminisme i Igualtat).

Les obres de ceràmica creades per l’artista Andrea Leiva com a trofeu per als premiats

La portaveu de VV, Delia García, va agrair als autors la seva participació en el certamen i va anunciar una nova edició de la campanya contra la violència masclista de cara a la primavera, que continuarà visibilitzant els feminicidis amb la penjada de vestits vermells al carrer i la implicació d’entitats i associacions del municipi.

El col·lectiu també ha iniciat una nova línia de col·laboració amb els instituts, concretament amb els alumnes de 4t d’ESO de La Salle, que treballaran la temàtica a classe per conscienciar els més joves. Un altre aspecte que vol potenciar VV és l’artivisme, és a dir, l’art com a vehicle per transformar la societat. La temporada passada VV va convidar l’artista internacional Núria Rossell, que va mostrar les seves obres de denúncia dels feminicidis al Kursaal.

Deixa un comentari