Albert Calduch: ‘Estem més a prop del final del procés judicial contra la cimentera’

L’advocat de l’AV Can Sant Joan va fer balanç dels litigis que té l’entitat contra Holcim, en la reunió informativa convocada ahir al Kursaal

L'advocat Albert Calduch i el president de l'AV Can Sant Joan, José Luis Conejero, durant la reunió al Kursaal
Sílvia Alquézar

L’AV de Can Sant Joan va convocar ahir una reunió al Kursaal per informar de les últimes novetats sobre el procés que té obert, des de fa prop de quinze anys, contra Holcim amb l’objectiu de tancar la planta local. En un principi, el motiu de la trobada era explicar com havia anat la compareixença dels testimonis que s’havia de fer al novembre, i que s’ha posposat a l’abril vinent, en relació amb la querella penal que l’AV ha presentat contra Holcim per presumpta comissió de delictes mediambientals i contra la Generalitat per prevaricació. “Hem de tenir paciència perquè estem més a prop del final del procés contra la cimentera”, va assegurar l’advocat de l’entitat, Albert Calduch.

Hem de tenir paciència perquè estem més a prop del final del procés contra la cimentera

Albert Calduch, advocat de l’AV de Can Sant Joan

Recurs de cassació

Paral·lelament a aquest litigi, l’AV està pendent de la resolució del recurs de cassació que l’empresa va presentar a la justícia autonòmica sobre la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ratificada després pel Tribunal Suprem, que declarava nul·la l’autorització ambiental que va redactar la cimentera. “La Generalitat ha ignorat la sentència judicial i s’ha posicionat clarament a favor dels interessos de la fàbrica”, va subratllar Calduch, tot lamentant que no hagi tingut en compte els problemes de salut que l’activitat causa sobre la població. “Tenim dades que demostren que Montcada i Reixac és un dels municipis amb la pitjor qualitat de l’aire de Catalunya”, va destacar l’advocat.

La Generalitat ha ignorat la sentència judicial i s’ha posicionat clarament a favor dels interessos de la fàbrica

Albert Calduch

Deixa un comentari