El jutge investigarà la Generalitat per un presumpte tracte de favor a Lafarge Holcim

L’AV de Can Sant Joan celebra l’obertura de la investigació, que pot seure al banc dels acusats el responsable de les llicències ambientals concedides a la cimentera en els darrers anys

Imatge aèria de la planta cimentera, al peu del Turó
Holcim

El jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona ha admès a tràmit les dues denúncies referides a l’activitat de la cimentera de Montcada i Reixac. D’una banda, el jutge ha acceptat la querella de l’AV de Can Sant Joan contra l’empresa Lafarge Holcim per delicte mediambiental i, de l’altra, la denúncia de la Fiscalia contra un ex-alt càrrec de la Generalitat per un presumpte tracte de favor a la companyia en atorgar-li autoritzacions ambientals, malgrat que els informes d’impacte ambiental en què es basaven corresponien a una llicència que la Justícia havia anul·lat prèviament.

En declaracions a EFE, l’advocat que representa els veïns de Can Sant Joan, Albert Calduch, ha celebrat l’obertura de la investigació perquè podria permetre seure al banc dels acusats el responsable de les llicències ambientals concedides a la cimentera en els darrers anys.

La querella penal presentada per l’AV a finals de març es fonamenta en 15 motius que l’entitat considera constitutius de delicte. D’una banda, considera que l’administració ha prevaricat beneficiant la cimentera per haver-li atorgat al març una nova autorització ambiental integrada (AAI), ignorant les sentències del TSJC ratificades per Suprem que insten la Generalitat a tancar la planta. n la mateixa querella, l’AV denuncia l’empresa argumentant que la seva activitat és contaminant i posa en risc la salut de les persones.

Deixa un comentari