Extingit el virulent foc a un solar de desballestament il·legal ubicat a prop dels blocs Sivis

El recinte també acollia una zona de barraques, però no s’han hagut de lamentar danys personals

El virulent foc que s’ha originat aquest divendres cap a les 8.45 h a un terreny al costat de la N-150, a prop dels blocs Sivis, ha quedat controlat cap a les 12h. En les tasques d’extinció, hi han intervingut nombroses dotacions de bombers dels parcs de Mollet, Santa Coloma, Cerdanyola, Granollers, Terrassa i Barcelona, així com agents dels Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals de Montcada, Cerdanyola i Ripollet. Les flames no han provocat danys personals i han obligat a tallar el trànsit de la zona. El fum negre s’ha pogut veure des de diferents punts del municipi.

El primer objectiu ha estat impedir que el foc passés de la zona de camions a la de barraques, i ho hem aconseguit

Jordi Bosch, insepctor en cap unitat territorial 3 Bombers

Al solar, hi havia nombrosos vehicles, alguns de gran tamany, a més d’un assentament il·legal. “El primer objectiu ha estat impedir que passés de la zona de camions a la de barraques, i ho hem aconseguit”, ha comentat en roda de premsa Jordi Bosch, inspector en cap de la unitat territorial 3 dels Bombers de Catalunya. Durant els treballs, s’han sentit nombroses deflagracions provocades per la gran quantitat de bombones de butà que hi havia al recinte. “Hi ha contenidors marítims plens de bombones, que anirem refredant per evitar que esclatin per les elevades temperatures”, afegeix Bosch.

L’inspector en cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de Cerdanyola, Marcel Pazos, ha avançat que ja s’ha iniciat una investigació policial per aclarir els fets i determinar les causes de l’incendi. “El primer que hem fet a primera hora ha estat assegurar el perímetre i tancar els accessos a les carreteres properes i comprovar si hi havia persones afectades”, ha manifestat.

Barraquisme

Aquest incendi torna a posar en primera plana de l’actualitat el problema de barraquisme i d’activitats il·legals que existeixen en diferents punts del municipi. Segons ha manifestat l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), “l’Ajuntament va realitzar l’any passat una intervenció per requisar unes 1.400 bombones de butà en aquest solar, però sembla que han continuat amb l’activitat”. L’edil afirma que el consistori estudiarà els expedients oberts i prendrà mesures per erradicar la problemàtica.

L’Ajuntament va realitzar l’any passat una intervenció per requisar unes 1.400 bombones de butà en aquest solar, però sembla que han continuat amb l’activitat

Bartolo Egea, alcalde

També s’ha desplaçat fins a la zona de l’incendi el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, qui ha agraït la ràpida intervenció dels cossos d’emergència i el suport de l’Ajuntament amb la cessió de maquinària per dur a terme els treballs posteriors a l’extinció del foc. “El consistori s’ha compromès a fer un seguiment de la situació, comprovant la qualificació urbanística del terreny i la il·legalitat o no de l’activitat que s’hi feia”.

Deixa un comentari