Què diu el canvi de planejament urbanístic del sector Redosa?

El projecte preveu construir un barri a l’entorn de l’hospital, crear una avinguda i integrar el grup d’habitatges Sivis

Vista del pont sobre la riera de Sant Cugat, entre Montcada i Reixac i Cerdanyola

La modificació del Pla General Metropolità de Barcelona (MPGM) permetrà la construcció del futur hospital comarcal Ernest Lluch i d’un barri nou al seu entorn. D’una banda, el Pla Parcial de l’hospital preveu construir 565 pisos –dels quals com a mínim el 40% seran protegits– botigues, oficines i espais públics. Aquesta actuació abasta els terrenys situats als dos costats de la carretera N-150, entre el marge dret del riu Sec, les vies del tren, el nus de la C-58 i la carretera de Cerdanyola a Montcada i Ripollet.

Vídeo fet per l’AMB amb imatges virtuals del projecte urbanístic

El MPGM també proposa la integració del grup d’habitatges Sivis i el seu entorn en el nou teixit urbà mitjançant un Pla de Millora Urbana que incrementa el sostre edificable dels 72 habitatges actuals fins a un màxim de 260.

Connexions i espais verds

El planejament preveu transformar l’N-150 en una avinguda que permeti millorar la connexió a peu, amb bicicleta i amb transport públic entre les dues poblacions –una actuació dissenyada en el marc del Pla director urbanístic de mobilitat (PDUM).

Paral·lelament, es duran a terme intervencions per preservar la funció de la riera de Sant Cugat com a connector ecològic entre el parc natural de la Serra de Collserola i la serralada de Marina, a través del riu Besòs.

Deixa un comentari