‘El barri que envoltarà el futur hospital estarà connectat al municipi i dotat de serveis’

El president de l’Àrea Territorial surt al pas de les crítiques d’ECP sobre el projecte urbanístic que envoltarà el futur hospital

El president de l'Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC)
Pilar Abián

Montcada i Reixac, actualment amb una població de més 37.000 habitants, creixerà a mitjà termini fruit de la modificació urbanística del Ple General Metropolità (MPGM) aprovada inicialment per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al sector del futur hospital Ernest Lluch –a tocar de l’N-150 entre Montcada i Reixac, Cerdanyola i Ripollet. El projecte inclou la construcció de 565 habitatges en una primera fase i un màxim de 260 en una segona, donant peu a la creació d’un nou barri dins del municipi montcadenc.

Aquest creixement a la perifèria de la localitat preocupa al principal grup de l’oposició, ECP, que avui ha criticat el govern local –PSC, Vivim i PP– entenent que no ha defensat els interessos del municipi enfront de l’AMB, permetent que avanci la projecció d’un nou veïnat sense la garantia de serveis bàsics, com ara centres educatius.

No es tractarà de cap barri dormitori, tindrà tots els serveis que necessiti des del punt de vista assistencial i d’escolarització

Andreu Iruela, president de l’Àrea Territorial

El president de l’Àrea Territorial del consistori, Andreu Iruela (PSC), ha volgut sortir al pas d’aquestes crítiques assegurant que són “oportunistes“, davant la proximitat de les eleccions autonòmiques, i que el nucli residencial que envoltarà l’hospital no serà cap “bolet“. “No es tractarà de cap barri dormitori, tindrà tots els serveis que necessiti des del punt de vista assistencial i d’escolarització”, ha assegurat l’edil assenyalant que l’executiu municipal vetllarà perquè així sigui “per no tornar a caure –ha dit– en antics errors com la manca de previsió d’equipaments a Can Cuiàs i als blocs Sivis”.

Imatge virtual de l’N-150 entre Terra Nostra i el futur hospital, al fons de la imatge
AMB

Tres fases

Iruela ha indicat que el projecte d’urbanització es farà en diferents fases. La primera, el Pla Parcial de l’Hospital, durarà aproximadament sis anys i inclou la construcció de 545 habitatges, locals comercials, oficines i espais públics en l’espai situat als dos costats de la carretera N-150, entre el marge dret del riu Sec, les vies del tren, el nus de la C-58 i la carretera que connecta Cerdanyola, Montcada i Ripollet. “Com a mínim, el 40% dels pisos seran de protecció oficial, el que no vol dir que la xifra no es pugui incrementar, encara s’ha de debatre molt sobre aquest planejament”, ha indicat l’edil.

El futur de l’espai es definirà en el marc d’un Pla de Millora Urbana que es desenvoluparà en una segona fase de tot el projecte

Andreu Iruela, president de l’Àrea Territorial

Pel que fa al sector dels blocs Sivis, on hi ha 72 habitatges i es preveu construir-ne 260, el president de l’Àrea Territorial ha explicat que encara no està decidit si els edificis aniran a terra: “El futur de l’espai es definirà en el marc d’un Pla de Millora Urbana que es desenvoluparà en una segona fase de tot el projecte; serà durant la redacció d’aquest pla quan s’estudiarà si els blocs es poden mantenir o no i en cas que s’enderroquin, òbviament es farà d’acord amb la propietat”. Per informar i tranquil·litzar els veïns, es va convocar recentment una reunió en què van participar membres del govern i els redactors del MPGM.

Finalment, la tercera fase del projecte contempla els nusos de comunicació per connectar l’hospital i el nou barri amb l’entorn.

L’edil ha afegit que, si els terminis es compleixen, la urbanització del sector encara trigarà al voltant de 15 anys i inclourà la seva connectivitat amb Cerdanyola i Ripollet i amb Terra Nostra, gràcies a la transformació de l’N-150 en una avinguda metropolitana. “Al final, el nou barri estarà molt ben intercomunicat amb el seu voltant a través de trama urbana i els residents podran fer vida al nostre municipi”, ha conclòs Iruela.

Una resposta a “‘El barri que envoltarà el futur hospital estarà connectat al municipi i dotat de serveis’”

  1. Xavi Calvo Xavi Calvo ha dit:

    Davant de les eleccions el que diu el contrari queda desacreditat perquè és electoralista .

    Fem informes demoscòpics pagats amb diners públic tot l’any.

    La partitocràcia ho inunda tot igual que la especulació, el xantatge serà que no hi ha hospital sinó hi ha especulació que fa que es buidi Barna .

    Visca el totxo !!!!

Deixa un comentari