La Plataforma expressa la seva satisfacció, tot i reconèixer que queda molta feina per davant

El col·lectiu ciutadà vol seguir de ben a prop l’execució de les obres per garantir que no acumuli més retards

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), que es va crear a final del 2005 per reivindicar el soterrament de l’R2 al municipi, ha rebut amb satisfacció la notícia sobre la licitació del projecte. Tot i així, els representants del col·lectiu ciutadà, recorden que encara hi ha un llarg recorregut per endavant abans que les obres siguin una realitat.

“Anem avançant pas a pas, però ara hem d’esperar que no hi hagi cap recurs per part de les empreses que han quedat descartades; si en 15 dies no hi ha cap reclamació, en un mes s’ha de constituir la Unió d’Empreses Temporal (UTE) que executarà el projecte i s’haurà de signar en contracte de licitació”, ha manifestat el portaveu de la PTJST, Josep M. González, aquest matí, en sortir de la reunió informativa de la Taula pel Soterrament –formada pels grups municipals, la Plataforma i partits polítics amb representació a la localitat.

Anem avançant pas a pas, però ara hem d’esperar que no hi hagi cap recurs per part de les empreses que han quedat descartades i que es constitueixi la UTE

Josep M. González, portaveu de la Plataforma
Josep M. González, portaveu de la Plataforma Tracte Just, atenent laveu.cat
Sergi Rodríguez

El col·lectiu ciutadà és conscient que l’execució de les obres –a cel obert en bona part del recorregut– implicarà, per la seva durada i envergadura, molèsties importants a la ciutadania i és per això que ha reclamat al govern municipal –PSC, Vivim i PP– que crei l’Oficina del Soterrament. “Adif tindrà la seva pròpia oficina i cal que el consistori també la tingui per canalitzar totes les peticions i inquietuds dels veïns afectats per les obres”, ha assenyalat González.

Volem estar informats de tot el calendari previst i de totes les actuacions abans que s’executin; no dubten que el projecte es farà però l’objectiu és que no acumuli més retards

Josep M. González, portaveu de la Plataforma

Lluny de fer un pas al costat, ara que el projecte és a prop d’executar-se, la PTJST considera que ha de seguir amatent tot el procés. “Volem estar informats de tot el calendari previst i de totes les actuacions abans que s’executin; no dubten que el projecte es farà però l’objectiu és que no acumuli més retards”, ha afegit González. El fet que les obres del tram de Vallbona també estiguin a punt de licitar-se és una altra dada que, per a la Plataforma, confirma que el soterrament de l’R2 no té marxa enrere.

La PTJST també ha aprofitat la reunió de la Taula pel Soterrament per instar el govern local a sol·licitar a Adif la neteja del canyís que hi ha al marge de les vies de l’R2 al pas pel nucli urbà que impossibilita una bona visió en el moment de creuar les vies, així com a reclamar la recepció dels terrenys ocupats al costat de l’escola Font Freda des de la construcció de la Línia d’Alta Velocitat, al 2008.

Deixa un comentari