La Plataforma trasllada a la ministra la seva preocupació pel retard en l’adjudicació del projecte de soterrament de l’R2

Sánchez confia que la tramitació estigui enllestida a principi d’agost

Dos representants de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, Josep M. González i Ramon Sánchez, han estat convidats pel govern municipal a mantenir una breu trobada amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, aprofitant la seva visita a Montcada i Reixac. La reunió ha servit perquè els representants dels col·lectius hagin traslladat a la ministra la seva preocupació pel retard en el compliment del calendari per finalitzar el procés d’adjudicació del projecte, que es va fixar a final de juny.

“Ens amoïna que sempre hi hagi algun entrebanc per acabar de culminar el procés i també el fet que no ens estiguin donant tota la informació”

Josep M. González, portaveu de la Plataforma

“Ens amoïna que sempre hi hagi algun entrebanc per acabar de culminar el procés i també el fet que no ens estiguin donant tota la informació”, ha reconegut González. El representant de la Plataforma ha afirmat que no s’ha explicat bé a Taula pel Soterrament perquè s’ha hagut d’encarregar un estudi per estudiar les ofertes econòmiques presentades per les empreses a la licitació. “No acabem d’entendre quin és el problema, ja que, entre l’oferta més cara i la més barata només hi ha 28 milions d’euros de diferència i això vol dir una diferència d’entre el 3 o el 4%, marge que no respon al que es considera una oferta temerària“, ha dit González. De les quatre ofertes presentades per a l’execució de les obres, la UTE liderada per Ferrovial ha estat la millor valorada des del punt de vista tècnic i la que ha presentat el cost més elevat, 446,6 milions d’euros, 66,6 milions d’euros per sota del preu de sortida. La proposta més econòmica i segona millor valorada des del punt de vista tècnic ha estat la de la UTE encapçalada per Obrascon Huarte Lain.

Segons González, la ministra confia que en dues o tres setmanes, l’adjudicació del projecte del soterrament de l’R2 es faci efectiva.

El representant de la Plataforma també ha afegit que el col·lectiu no està preocupat per la possibilitat que un canvi de govern després de les eleccions del 23 de juliol afecti el projecte. “A hores d’ara, no creiem que quedi aturat, però no respirarem fins que no veiem les obres en marxa“, ha afegit González.

Deixa un comentari