Les obres del soterrament de l’R2 comencen a fer-se visibles a diferents punts del municipi

Els terrenys propers a l’escola Font Freda acolliran una zona d’apilament de material, com ja va passar a les obres de la LAV

Escola Font Freda
Premsa Ajuntament

Les primeres afectacions del soterrament arribaran aquest mes de febrer i març al pàrquing de l’entorn de l’escola Font Freda i l’escola bressol Font Freda, on se situarà la zona d’apilaments de material de l’obra com ja va succeir amb les obres d’Alta Velocitat als terrenys limítrofs entre el centre educatiu i el riu Besòs. Serà, però, una afectació de baixa intensitat, segons ha indicat el consistori. També es tornarà a crear una zona d’accés per a camions de l’obra per sobre del riu i que connectarà amb la carretera de la Roca.

Per al darrer trimestre del 2024 les afectacions arribaran també prop de l’IE El Viver on, tot i que el mètode constructiu serà en mina i suposaran menys molèsties, s’haurà de consolidar l’actual terreny injectant ciment per aconseguir tenir una cobertura resistent sobre del túnel.

L’alcalde Bartolo Egea (PSC) ha demanat “paciència” amb aquesta gran obra que generarà, evidentment, molèsties, però representaran una transformació”. El president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), ha afegit que “l’Oficina del soterrament té previst continuar organitzant reunions amb els sectors afectats i amb la ciutadania per oferir la darrera informació que tinguem sobre l’obra i les seves afectacions”. Divendres es van entrevistar amb la comunitat educativa per explicar el detall de les actuacions.

Part dels antics terrenys de l’antiga fàbrica Valentine també s’estan condicionant per acollir un altre espai d’apilaments de materials per a l’execució de les obres. Les afectacions més importants es produiran a l’escola Reixac des de l’estiu del 2026 fins a l’estiu del 2027. Allà s’haurà de desmuntar la meitat de la pista coberta i afectarà també l’accés pel carrer Duc de Tetuán. Un cop finalitzada l’obra es tornarà a muntar l’estructura de la pista esportiva. A la resta d’escoles properes a les vies pot haver-hi, puntualment, afectacions en les zones en els accessos als centres.

Places d’aparcament a l’avinguda de la Unitat

L’avinguda de la Unitat presenta actualment la senyalització de les futures cates Premsa Ajuntament

A causa de les obres del soterrament, algunes places d’estacionament de l’avinguda de la Unitat, entre el carrer Pasqual i el pas soterrani de la Ribera, se suprimiran temporalment entre aquest dilluns i el 23 de febrer.

Deixa un comentari