Tot a punt per dur a terme la consulta sobre la independència

Hi haurà 10 taules distribuïdes arreu del municipi i es podrà votar per anticipat a la fira de Sant Jordi

A pocs dies de la consulta sobre la independència de Catalunya, diumenge vinent, Montcada Decideix va organitzar dimarts a la tarda al Kursaal de Can Sant Joan un acte per donar a conèixer com es durà a terme la votació i per presentar els llibres Els altres andalusos i Fabricant l’immigrant escrits per diferents autors vincultats a l’entitat Altres andalusos.

Pel que fa a la jornada de votació, els organitzadors de la mateixa van anunciar que ja compten amb 120 voluntaris que s’encarregaran de cobrir les 10 taules electorals que hi haurà distribuïdes per diferents barris del municipi des de les 8 a les 20h. Miquel Àngel Gràcia, del col·lectiu organitzador, va dir que no s’ha pogut comptar amb més centres de votació perquè l’Ajuntament, malgrat haver aprovat una moció en Ple donant suport a la consulta, no ha facilitat espais públics per dur-la a terme. El recompte de vots serà obert al públic, a diferència de les eleccions tradicionals en què sempre es fa a porta tancada. Podran votar totes les persones que acreditin la residència a Montcada i Reixac, encara que no tinguin la nacionalitat, a partir dels 16 anys. També es pot fer el vot avançat a les parades itinerants que estan circulant per la localitat, una de les quals s’instal·larà divendres a la fira de Sant Jordi, al carrer Major. Segons va explicar Gràcia, el col·lectiu organitzador disposa d’un programa informàtic que, una vegada introduïdes les dades del votant, encripta la informació garantint que la mateixa persona no pugui votar dues vegades i que, després de la consulta, les dades seran destruïdes.

El fet diferencial. Després de la informació sobre la jornada, Miguel Fernández, de l’entitat Altres andalusos, va presentar els dos llibres que ha publicat el col·lectiu Els altres andalusos i Fabricant l’immigrant en què reivindiquen una Catalunya amb més profunditat democràtica, més llibertat, més igualtat i més heterogènia. “Durant anys els dos partits hegemònics, CiU i PSC, han promogut una visió interessada de l’immigrant andalús des de la perspectiva que es tracta d’un col·lectiu culturalment a part dins del conjunt de la ciutadania catalana”, va dir, tot afegint que això no es correspon a la realitat: “El col·lectiu Altres andalusos aposta per un país que reconegui l’emprempta de la immigració perquè la història demostra que Catalunya no és un país d’acollida, és un país d’immigrants”. Fernández va destacar la importància que la consulta de diumenge permeti votar tots els residents al municipi, independentment de la seva nacionalitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari