Un espai de relació a través del joc

Un grup de joves ha reactivtat l’associació amb activitats setmanals i jornades intensives en festius a Can Tauler

Aznar, Jaramillo, Guerra i Apelgrem han reactivtat de nou KROM
Sílvia Alquézar

En aquestes dates de Nadal d’àpats familiars amb sobretaules que s’allarguen durant hores, el Club de Rol Organitzat Montcada (KROM) proposa no perdre l’oportunitat de passar una bona estona compartint un joc de taula. Les opcions són moltes i variades, amb jocs de tota la vida, com el parxís, el Monopoli o les cartes, o bé d’altres més moderns com els de rol, on els jugadors interpreten uns personatges seguint les directrius del màster.

La nostra entitat ofereix un espai per impulsar la sociabilitat a través del joc, deixant de banda les pantalles, que tanta importància van adquirir durant la pandèmia”, ha comentat Julio César Apelgrem, un dels impulsors de la nova etapa de KROM, juntament amb Pau Aznar, Cristian Jaramillo i Kevin Guerra.

‘Estem oberts a tothom, a persones que els agradi jugar o bé no en sàpiguen’

Cristian Jaramillo

KROM ha tornat amb força després de més de 10 anys inactiva. Cada dijous, de 17 a 20h, es reuneixen més d’una vintena de persones entre els 12 i els 30 anys a Can Tauler, seu de l’entitat, amb l’únic objectiu de viure una tarda entretinguda. El club compta amb una ludoteca amb més d’una cinquantena de jocs de tota mena i per a totes les edats. “Estem oberts a tothom, a persones que els agradi jugar o bé no en sàpiguen”, ha explicat Cristian. “El nostre objectiu és ensenyar jocs que no són tan típics però, si ve algú que vol jugar al parxís, també faríem una partida”, assegura Pau, qui ha afegit que l’entitat s’adreça a “la gent que se senti jove, no hi ha edats”.

Concentrats enmig de la partida
Sílvia Alquézar

Els jocs han evolucionat al llarg de la història i cada cop són menys competitius i més cooperatius. “L’experiència ha permès polir instruccions que no entenia ningú o jocs que es feien eterns. Ara estan molt ben construïts”, afirma Kevin.

Altres propostes

El primer dijous de cada mes KROM fa una sessió introductòria sobre els jocs de rol i, per disputar amb calma les partides organitza jornades els caps de setmana pensades especialment per a aquelles persones que no poden assistir a les trobades setmanals. En una de les darreres trobades d’aquest dessembre, els assistents van jugar a Fórmula D, que recrea les curses d’aquest esport de motor, i a Mansiones de Locura, un joc cooperatiu d’investigació i terror inspirat en l’obra d’HP Lovecraft.

L’entitat també promou altres activitats relacionades amb els jocs, des de la vessant de la literatura, el maquetisme i el cinema.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari