Un nou núvol de pols a la cimentera, per un incident en una sitja

L’AV Can Sant Joan i la Plataforma tornen a reclamar el tancament de la instal·lació

Captura del video que una veïna ha difós a les xarxes

Un gran núvol de pols ha envoltat a primera hora de la tarda (14.15h) la cimentera després que hi hagi hagut un incident en una sitja. La direcció de Lafarge-Holcim ha explicat que una massa important de ciment que estava enganxat a la paret del dipòsit s'ha desprès provocant un allau que ha activat les vàlvules de seguretat, fent sortir l'emissió de pols a l'atmosfera. Arran de l'incident, la sitja ha estat tancada.

Poc després del succés, que la cimentera ha lamentat en declaracions a laveu.cat, ja hi ha hagut un primer contacte entre la direcció i el govern municipal, que ha exigit explicacions sobre el que havia passat. Abans de 24 hores, l'empresa n'haurà d'informar per escrit, tant a l'Ajuntament com a la Direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, i prendre les mesures adients perquè no es torni a repetir.

Indignació veïnal

El núvol de pols ha estat gravat en directe per una veïna que l'ha donat a conèixer a les xarxes, video que ha tingut resposta per part de l'AV de Can Sant Joan i la Plataforma Antiincineració. "És indignant que una empresa a la qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Suprem, a l'espera de sentència ferma, li han suspès la llicència mediambiental continuï oberta i segueixi contaminant com ho està fent", ha dit el president de l'entitat, José Luis Conejero, qui ha tornat a demanar un cop més el tancament de la instal·lació.

Conejero també ha lamentat en un comunicat que la sentència del TS s'estigui endarrerint a causa de la pandèmia del COVID-19 i que els incidents a la cimentera siguin repetitius: "Aquesta fàbrica, que diu reunir les millors tècniques disponibles, no para d'obrir les comportes periòdicament per llençar contaminants i sempre diu el mateix, que no passa res, que tot està controlat i que no hi ha perill per a la població (…), només pensa en els seus beneficis a costa de la salut dels veïns". L'AV ha anunciat que traslladarà el vídeo de l'incident al seu advocat perquè emprengui accions contra Lafarge-Holcim.

 

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari