Una convivència gens fàcil

Fa més de 90 anys que la cimentera Lafarge, coneguda popularment amb el seu nom d’origen, Asland, presideix el paisatge a peu del Turó dels dels barris de Can Sant Joan i la Ribera. La convivència al llarg d’aquest temps no sempre ha estat fácil. Durant molts anys, el fet que la majoria dels treballadors […]

Fa més de 90 anys que la cimentera Lafarge, coneguda popularment amb el seu nom d’origen, Asland, presideix el paisatge a peu del Turó dels dels barris de Can Sant Joan i la Ribera. La convivència al llarg d’aquest temps no sempre ha estat fácil. Durant molts anys, el fet que la majoria dels treballadors visquessin al municipi i la manca de conscienciació mediambiental van propiciar un clima de tolerància o, si més no, de resignació per part dels veïns.
Ara aquestes circumstàncies han canviat. La ciutadania, cada cop més informada, ha pres consciència de com la contaminació incideix en el medi ambient i en la salut i reivindica millores. Tot i que des del 1993 la fàbrica invertit més de 17 milions d’euros per reduir les molèsties que genera la seva activitat, les queixes dels veïns dels barris més propers, Can Sant Joan i la Ribera, continuen.
A Can Sant Joan, veïnat castigat per la proximitat de vies fèrries, autopistes i carreteres d’accés a Barcelona força transitades, una fina capa de pols de color grisenc cobreix vehicles, terrasses, teulades i fins i tot arriba a inutilitzar plaques solars. Malgrat que l’empresa afirma que bona part de les emissions de partícules provenen del trànsit rodat i no de la factoria, el veïnat relaciona directament la pols amb la cimentera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari